Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Βρετανία: «Στημένη» η απαγωγή του μοντέλου Κλόι Εϊλινγκ -Τι λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου


Υπάρχουν αρκετές «παρατυπίες» στην περίεργη υπόθεση της απαγωγής του μοντέλου Κλόι Εϊλινγκ, δήλωσε ο...
δικηγόρος υπεράσπισης ενός εκ των δύο κατηγορουμένων της Βρετανίδας.




Μάλιστα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι η η απαγωγή ήταν ένα κόλπο απλά για δημοσιότητα. Το μοντέλο είχε απαχθεί, σύμφωνα με αρχές, από μία συμμορία που ονομάζεται «Ομάδα του Μαύρου θανάτου» αφού πρώτα την είχε παραπλανήσει ότι θα συμμετάσχει σε μία οντισιόν για μοντέλα στην Ιταλία.

Ωστόσο, ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους επιμένει ότι όλο αυτό είναι ένα καλοφτιαγμένο κόλπο για να αποκτήσει δημοσιότητα. «Υπήρχαν αρκετά παράλογα συμβάντα που ενδεχομένως να οδηγήσουν τις ιταλικές αρχές στο συμπέρασμα ότι τους κορόιδεψαν» είπε ο δικηγόρος. 

Επεσήμανε δε ότι μία σειρά γεγονότων θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι κάποια πράγματα «απλά δεν στέκουν». Έθεσε ως παράδειγμα δε, το γεγονός ότι η Κλόι Εϊλινγκ πήγε να ψωνίσει παπούτσια με τον απαγωγέα της και έπειτα έφαγαν πρωινό, πριν την παραδώσει στις βρετανικές αρχές.

«Ο Λούκαζ Χέρμπα, 30 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση στην Ιταλία και συνελήφθη αφού παρέδωσε την κ. Εϊλινγκ στην Βρετανική πρεσβεία στις 17 Ιουλίου, έξι δηλαδή μέρες μετά την υποτιθέμενη απαγωγή της» τόνισε. Είπε μάλιστα ότι ο πελάτης του δε γνώριζε καν ότι ήταν μέρος του εγκλήματος.

Ο 36χρονος αδερφός του, Μίκαλ Χέρμπα, συνελήφθη αφού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα εναντίον του, το οποίο είχαν εκδώσει οι ιταλικές αρχές τον περασμένο μήνα.

Τέθηκε υπό κράτηση στο βρετανικό δικαστήριο τη Δευτέρα όταν εμφανίστηκε για να αντιμετωπίσει την έκδοσή του, αφού κρατείται από τότε που συνελήφθη στην περιοχή Τιβιντέιλ του Σαντγουελ στα δυτικά Μίντλαντς.

Η εισαγγελέας Φλόρενς Αιβσον είπε ότι ο Χέρμπα «προσήχθη» στο δικαστήριο για μία απλή κατηγορία που εκκρεμούσε εις βάρος του από το Μιλάνο, κατά τη διάρκεια των γεγονότων μεταξύ 11 και 17 Ιουλίου.

«Η κατηγορία είναι ότι ο κ. Χέρμπα ενήργησε ως συνεργός με τον αδερφό του, Λούκαζ Χέρμπα και άλλους ανθρώπους που δεν έχουν αναγνωριστεί, για την απαγωγή του θύματος στο Μιλάνο. Λέγεται ότι τη νάρκωσαν και την απήγαγαν και στη συνέχεια ζήτησαν λύτρα ύψους 30.000 ευρώ».

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Χέρμπα, Τζορτζ Χέμπορν Σκοτ εξέφρασε τις αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του μοντέλου από το Κούσντον του νότιου Λονδίνου.

«Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ολόκληρη η υπόθεση να είναι απάτη» είπε χαρακτηριστικά. Ο αρμόδιος δικαστής Πολ Γκόλντσπρινγκ θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs