Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο δήμαρχος Χάλκης στο κρατητήριο γιατί οδήγησε το απορριματοφόρο


Στο κρατητήριο βρέθηκε για λίγες ώρες, την Κυριακή, ο δήμαρχος της Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, μετά από...
καταγγελία μελών του ΔΣ του δήμου, που -όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο newsbeast.gr- θέλουν να τον πλήξουν πολιτικά, καθώς αποσκοπούν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.
Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο δήμαρχος, καθώς ο δήμος αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού ανέλαβε ο ίδιος να βάλει «πλάτη», αφού διαθέτει δίπλωμα χειριστή βαρέως τύπου μηχανημάτων. Πήγε λοιπόν να οδηγήσει το απορριμματοφόρο. Εκεί υπήρχαν πολιτικοί του αντίπαλοι που προχώρησαν σε καταγγελία. Την περιπέτειά του αυτή γνωστοποίησε και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο newsbeast.gr είπε τα εξής: «Λόγω έλλειψης προσωπικού, πολλές μέρες τον χρόνο, χωρίς να αναγκάζομαι καθώς το κάνω με μεγάλη χαρά, ανεβαίνω στο απορριμματοφόρο, καθώς τυγχάνει να έχω το απαραίτητο δίπλωμα και κάνουμε εργασίες. Την Κυριακή λοιπόν έκανα την αποκομιδή των λεγόμενων υπολοίπων, μιας και είχα δώσει ρεπό στον οδηγό καθώς είχε βγάλει όλο το καλοκαίρι μόνος του.Καθώς κάνουμε καλή ανακύκλωση στη Χάλκη, στον χώρο που εναποθέτουμε αυτό που παίρνουμε από του μπλε κάδους, έχουμε και πολύχρωμους, είδα ότι υπήρχε ένα θέμα και έπρεπε να σπρωχτεί αυτό το υλικό. Χθες λοιπόν πήρα τον φορτωτή του δήμου και πήγα να σπρώξω.

Εκεί ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ δίχως να με ενημερώσει μαζί με ένα πολίτη που φέρεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019. Μου έκανε καταγγελία στην αστυνομία και ήρθαν δύο όργανα και με πήγαν στον αστυνομικό σταθμό. Οι δύο κάθονταν λίγο πιο πέρα και έβγαζαν φωτογραφίες. Η φιλοδοξία τους ήταν να πλήξουν τον δήμαρχο, ότι κάνει παράνομες πράξεις. Εγώ δούλευα σε χώρους του δήμου, δεν έκανα δουλειά δική μου. Έκανα δουλειά για το νησί μου και τους δημότες μου. Δικαίωμά του ήταν του προέδρου καλό θα ήταν όμως να παραιτηθεί από τη θέση του, να μην παίρνει τον μισθό πριν μου κάνει την οποιαδήποτε αντιπολίτευση και να στηρίξει τον ξάδερφό του που είναι υποψήφιος για το 2019. Για μένα δεν είναι ώρα για εκλογές. Είναι ώρα για συνεχή και επίμονη δουλειά για το νησί για όλους.

Δεν θα δώσω στους ασήμαντους αξία για να γίνουν σημαντικοί, έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ. Ο καθένας μας θα κριθεί από την κοινωνία μας. Δεν ασχολούμαι και απλά στεναχωρήθηκα. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Ούτε πήγα να δουλέψω για το σπίτι μου με τα μηχανήματα του δήμου. Για τον δήμο μου δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εγώ έφυγα χθες από το γραφείο έντεκα και μισή το βράδυ. Είμαι από τις έξι παρά τέταρτο το πρωί σήμερα εδώ».

Το newsbeast.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει και την άλλη πλευρά για να έχει τη δική της θέση, δυστυχώς, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Google+ Followers