Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τρόμος στα Τίρανα από «off the record» συνάντηση της Ελληνίδας πρέσβειρας στην Αλβανία με τον Αμερικανό πρέσβη (φωτό)


Σάλο προκάλεσε στην Αλβανία, το γεγονός πως η Ελληνίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη...
, είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.
Η συνάντηση έλαβε χώρα σε παρακείμενη καφετέρια, έπειτα από τη λήξη της συνεδρίασης της αλβανικής βουλής, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις του επανεκλεγμένου πρωθυπουργού Ε.Ράμα. Το περιεχόμενο της συζήτησης παραμένει παντελώς άγνωστο, όμως φημολογείται πως αφορούσε τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.

Νωρίτερα ο Έντι Ράμα, στις προγραμματικές του δηλώσεις, έκανε αναφορά στην Ελλάδα και τη γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για εμάς, κάθε Έλληνας που ζει στην Αλβανία είναι μέλος με ελευθερία και ίσα δικαιώματα της οικογένειάς μας, και η Ελληνική Μειονότητα αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, μια γέφυρα για την οποία η φροντίδα της κυβέρνησης και του αλβανικού κράτους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αλλά η Αλβανία, παρά τις ανάγκες της, ποτέ δεν θα κλείσει τα μάτια ή το στόμα της για να υπερασπιστεί τις αλήθειες και τα δικαιώματά της».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά πως θα ασκήσει βέτο για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. εξαιτίας των σχεδιασμών του αλβανικού κράτους για υφαρπαγή των περιουσιών των μελών της Ελληνικής Μειονότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρέσβης, Ντόναλντ Λου, δεν είχε παραβρεθεί στην συνεδρίαση της βουλής για την ανάδειξη του Gramoz Ruci ως προέδρου της, ως είθισται. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ήταν παρόν.

Δείτε τη φωτογραφία:


Google+ Followers