Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτιά ΤΩΡΑ: Τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία – Η φωτιά κυκλώνει το χωριό Μάκιστος (pic)


Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία, καθώς τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, μία εκ των οποίων είναι κοντά σε σπίτια....
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό στη Μάκιστο, όπου η φωτιά κατακαίει αγροτοδασική έκταση, κοντά στον οικισμό. Μέχρι στιγμής το χωριό δεν απειλείται και δεν έχει εκκενωθεί, όπως αναφέρει η πυροσβεστική. Ωστόσο η φωτογραφία που δημοσιεύει το ilialive.gr, δείχνει πυκνούς καπνούς να έχουν τυλίξει τα πρώτα σπίτια του οικισμού. 


Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η φωτιά είναι μεγάλη, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 4 πετζετέλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάκιστος, στη Ζαχάρω, ήταν ένα από τα χωριά που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007. 

Μόνο στην Μάκιστο, είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι από τους συνολικά 44 που είχαν βρει τραγικό θάνατο από τις πυρκαγιές στην Ηλεία.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο Αγραπιδοχώρι, σε αγροτοδασική έκταση, επίσης, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν δύο καναντέρ, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.

Ήδη, από την Παρασκευή, βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλο πύρινο μέτωπο, στο Κακοτάρι της Ηλείας, όπου επίσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. 
Φωτό: ilialive.gr

Google+ Followers