Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Super League: «Ισοπεδωτικός» ο Πανιώνιος, διέλυσε την ΑΕΛ με 4-1


Επιστροφή στις υψηλές πτήσεις για τον Πανιώνιο, έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες. 

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου...
κυριαρχώντας από το 1’ μέχρι το τελευταίο λεπτό, επικράτησε 4-1 της ΑΕΛ, κάνοντας και χάρη στους Θεσσαλούς που δεν σκόραρε περισσότερα τέρματα, 




σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι μπορούσαν να φτάσουν το δείκτη του σκορ σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. 

Στο 33’ ο Λάμπρου (αφού κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αφού πρώτα είχαν χαθεί πολλές ευκαιρίες για το 1-0, ενώ στο 50’ ο Γεσίλ με την επιστροφή του στην ενδεκάδα έκανε το 2-0, κόντρα σε μια άμυνα που έμοιαζε με σκόρπια διαδήλωση. 

Το σκορ διαμόρφωσαν οι Σπιριντόνοβιτς (68’) και Μασούρας (77’) με γκολ-καρμπόν στην αντεπίθεση, απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Με αυτή τη νίκη ο Πανιώνιος παραμένει αήττητος φτάνοντας τον ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, με μόλις 2 βαθμούς και χωρίς νίκη. 


Το ματς 

Το γεγονός ότι ο Πανιώνιος απείχε δύο αγωνιστικές από τις νίκες, ανάγκασε τους γηπεδούχους να κυνηγήσουν με μανία το γκολ το οποίο θα άνοιγε επί της ουσίας και το δρόμο για την επικράτηση. 

Μόλις στο 2’ ο Πανιώνιος είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τα σουτ των Μασούντ και Χατζισαφί, ενώ μετά το 15’ άρχισε η πίεση στα καρέ του Μπόζοβιτς να φτάνει σε ασφυκτικό επίπεδο. Με τους Σπιριντόνοβιτς και Λάμπρου να προκαλούν συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα φάνταζε θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ, με κορυφαίες στιγμές αυτή του 29’ με το ανάποδο ψαλίδι του Λάμπρου να περνά άουτ και το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς να διώχνει στη γραμμή η άμυνα της ΑΕΛ. 

Παρ’ όλα αυτά το γκολ, πράγματι δεν άργησε να έρθει, αφού στο 33’ ο Βλάχος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Λάμπρου, που χρησιμοποιώντας και το αριστερό του χέρι κατέβασε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 44' επί της ουσίας κρίθηκε το ματς, καθώς η ΑΕΛ κατάφερε να δημιουργήσει τη μοναδική της ευκαιρία, με τον Κότνικ να αρνείται την ισοφάριση στον Γιοβάνοβιτς, έπειτα από το φάουλ του Κρητικού, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούντ σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. 

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στο 50', με τους Νεοσμυρνιώτες να εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία της άμυνας των «βυσσινί». Ο Γεσίλ πήρε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και αφού έφτασε ανενόχλητος στα όριά της, με ένα απλό πλασέ έκανε το 2-0, κρίνοντας οριστικά τον νικητή. 

Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πανιώνιος έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Γεσίλ, αλλά τελικά το τρίτο γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες ήρθε στο 68' με τον Σπιριντόνοβιτς. Ο Αυστριακός έγινε τελικός αποδέκτης αντεπίθεσης των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0, με τον Μασούρα στο 77' να δίνει συνέχεια στο πάρτι που είχαν στήσει οι «κυανέρυθροι». 

Φάση-καρμπόν όπως τη φάση του τρίτου γκολ, με τον Λάμπρου να δίνει έτοιμη ασίστ στον νεαρό εξτρέμ και εκείνος με ένα «σκάψιμο» πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπόζοβιτς για το 4-0. Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Φατιόν να μετουσιώνει σε γκολ, το πέναλτι που κέρδισε ο Περόνε σε ανατροπή του Κότνικ. 


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά (81' Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79' Πινιώτης), Λάμπρου, Μασούντ, Σαββίδης, Γεσίλ (64' Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς 

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (16' Κούσας), Κριζμάν (83' Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46' Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης 

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης 

Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια 

Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος 

4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης 
ΠΗΓΗ: Sportfm

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs