Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Καναδάς: Ζευγάρι κέρδισε σχεδόν 10 εκατ. όμως χάρισε μέχρι και το τελευταίο ευρώ


Ένα ζευγάρι στον Καναδά κέρδισε 9,5 εκατ. ευρώ όμως τα χάρισε όλα μα όλα. Ο λόγος; «Δεν μπορείς να...
χάσεις αυτό που δεν είχες ποτέ» έχουν ο ένας τον άλλον και αυτό τους αρκεί… 


Εκεί που ο αλτρουισμός χτυπά κόκκινο, εκεί βρίσκεις το ζευγάρι των Καναδών που τους χτύπησε την πόρτα η εξωφρενική τύχη, μόνο που… δεν άνοιξαν ποτέ!

Ο Allen and η Violet Large, αμφότεροι στην όγδοη δεκαετία της ζωής τους, κέρδισαν στη λοταρία στις 21 Ιουλίου 2010 το αστρονομικό ποσό των 11.255.272 δολαρίων (9,53 εκατ. ευρώ), μόνο που για το ευτυχισμένο ανδρόγυνο δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.

Πριν καλά-καλά καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την είδηση, το ζευγάρι τα είχε δώσει όλα σε φίλους και οικογένειες που τα είχαν ανάγκη, αλλά και σε πλήθος φιλανθρωπικών δράσεων και νοσοκομείων.

Όπως δήλωσαν κατόπιν, όταν ξανάγιναν φυσικά είδηση, η καλή τους τύχη είχε μετατραπεί σε «μεγάλο πονοκέφαλο», καθώς δεν τους έλειπε τίποτα και δεν είχαν τι να αγοράσουν. Πλούσιοι δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο, απλώς είχαν λίγες ανάγκες και ακόμα λιγότερη δίψα για καταναλωτισμό.

«Δεν μπορείς να χάσεις αυτό που δεν είχες ποτέ», δήλωσε εξάλλου η 78χρονη Violet στην εφημερίδα «Toronto Star», αφήνοντας την οικουμένη με το στόμα ανοιχτό. Αυτή και ο 75χρονος σύζυγός της πήραν έτσι την απόφαση πως ήταν καλύτερο το να δίνεις από το να παίρνεις, κι έτσι χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά άρχισαν να τα χαρίζουν όλα σε όσους είχαν ανάγκη ή σε όσους ασχολούνταν με αυτούς που είχαν ανάγκη.

Παντρεμένοι εδώ και 36 χρόνια, το ζευγάρι βγήκε κάποια στιγμή στη σύνταξη, όταν και μετακόμισαν από το Τορόντο στη Νέα Σκοτία για ακόμα πιο ήρεμα γηρατειά. Ο Allen είχε δουλέψει για 30 χρόνια ως οξυγονοκολλητής και η καλή του είχε περάσει την επαγγελματική της καριέρα ως πωλήτρια σε καταστήματα ομορφιάς.

«Είμαστε καλά οικονομικά, όχι εκατομμυριούχοι, αλλά άνετα», είπε ο Allen για την οικονομική κατάσταση του ζεύγους πριν από την έλευση του μποναμά. Η Violet υποβαλλόταν μάλιστα σε θεραπείες για τον καρκίνο που την κατέτρωγε, αν και πάλι δεν σκέφτηκαν να τα κρατήσουν αναζητώντας καλύτερη θεραπεία ή φροντίδα σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Και τότε, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Allen είπε στην «Toronto Star»: «Τα χρήματα που κερδίσαμε δεν είναι τίποτα. Έχουμε ο ένας τον άλλον»! Πριν χαρίσει και το τελευταίο της δολάριο, η Violet ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της και περίμενε πλέον να μάθει πώς ήταν η κατάσταση της υγείας της.

Αλλά και πού θα χαρίσουν όσα τους είχαν απομείνει από τα 11.255.272 δολάρια, καθώς είχαν αποφασίσει να τα δώσουν όλα μα όλα. Αφού αποκατέστησαν την οικογένειά τους, τα χάρισαν σε μια μακρά λίστα υπηρεσιών και φορέων, από το τοπικό πυροσβεστικό σώμα, την εκκλησία της ενορίας τους και το κοιμητήριο μέχρι τον Ερυθρό Σταυρό, τον Στρατό της Σωτηρίας, δεκάδες νοσοκομεία και ινστιτούτα έρευνας για τον καρκίνο, το αλτσχάιμερ και τον διαβήτη.

Και είπαν πως αυτό που τους χαροποίησε ιδιαιτέρως ήταν τα ευχαριστήρια τηλεφωνήματα και οι συγχαρητήριες επιστολές από τα ιδρύματα. Γιατί έτσι κατάλαβαν πως τα εκατομμύριά τους έπιασαν τόπο.

«Μας έκαναν να νιώσουμε καλά», είπε η Violet, «Και έγινε πολύ καλό με τα λεφτά αυτά», σπεύδοντας κιόλας να σημειώσει: «Εμείς είμαστε οι τυχεροί. Δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι»…

Google+ Followers