Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ηγέτης στις ένοπλες οργανώσεις ο 29χρονος που έστειλε βόμβες σε Παπαδήμο - Σόιμπλε


Ο Κωνσταντίνος Γ. θεωρείται ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων, ένα από τα οποία έσκασαν στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου...
- Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στον υπολογιστή του - Γιατί τον θεωρούν συνδετικό κρίκο μεταξύ των οργανώσεων Πυρήνες Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας και ΟΛΑ




Πεπεισμένοι ότι απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα με βόμβα αρκετά μεγάλης ισχύος είναι οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη, χθες το πρωί, ενός 29χρονου αντιεξουσιαστή στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν εναγωνίως 3 με 4 άτομα που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης.


Πλέον οι έρευνες κινούνται σε δύο επίπεδα, καθώς ο νεαρός είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων και εκτιμάται ότι είχε επαφές με άτομα των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Οι αναλυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι ετοίμαζε ο νεαρός και έφυγε στις 4 και 30 ξημερώματα με τρεις βαλίτσες γεμάτες εκρηκτικά. Ίσως να μετακόμιζε τη γιάφκα σε άλλη περιοχή, λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ενώ σε δεύτερο επίπεδο αναζητούν τα οχήματα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο 29χρονος, τις επαφές του και τα άτομα που συναντούσε μυστικά. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή, αλλά και σε σημειώσεις που βρέθηκαν πιθανά σχέδια για την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε, αλλά και για πιθανούς στόχους...


«Πρόκειται για ένα ανερχόμενο ηγέτη στο χώρο των ένοπλων οργανώσεων με εξαιρετικές ικανότητες στην κατασκευή βομβών και επαφές σε όλο το δίκτυο των ένοπλων ομάδων» αναφέρει αστυνομικός και προσθέτει «στο παρελθόν κατάφερνε να ξεγλιστρά από τα δίχτυα του νόμου, όμως από το 2015 και μετά είχαν χαθεί τα ίχνη του από την περιοχή των Εξαρχείων».


Συνδετικός κρίκος τριών οργανώσεων

Ο 29χρονος στο παρελθόν είχε προσαχθεί και συλληφθεί αρκετές φορές μόνο για επεισόδια και μάλιστα το 2011 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών. Ο νεαρός είναι σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι ο νεαρός να αποτελεί τον άτυπο αρχηγό μιας νέας γενιάς των Πυρήνων, να στρατολογήθηκε δηλαδή το 2016 και να οργάνωσε το βραχίονα που έστειλε τα τρομοδέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η εκρηκτική ύλη που βρέθηκε μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα (περίπου 4 κιλά) και είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τις δύο μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις των περασμένων μηνών σε ΣΕΒ και Eurobank στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. Να ήταν ο συνδετικός κρίκος και των τριών οργανώσεων (Πυρήνες της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Αν και το όνομα του 29χρονου δεν βρισκόταν στις λίστες υπόπτων της Αντιτρομοκρατικής, ο νεαρός είχε εμπλακεί σε επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε δώσει το παρόν σε πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε άτομα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στη φυλακή. Έμενε με την οικογένειά του στην περιοχή του Ελληνικού και δεν εμφάνιζε επαγγελματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εργαζόταν περιστασιακά σε καφέ της περιοχής.

Επόμενο επίπεδο ερευνών να εντοπιστούν τα άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί εάν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.


Το αποτύπωμα και οι παρακολούθηση

Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στο Βερολίνο και ταυτοποιήθηκε στάθηκε η αιτία – σύμφωνα πληροφορίες – να εντοπιστεί ο νεαρός αντιεξουσιαστής και μετά ακολούθησε για 3-4 εβδομάδες φυσική παρακολούθηση προκειμένου να εντοπιστούν οι κινήσεις και οι επαφές του νεαρού με άλλους συντρόφους του. Τελικά μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία. Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν ότι ο 29χρονος είχε στήσει στην πλατεία Αττικής το παρασκευαστήριο βομβών της οργάνωσης και ετοιμαζόταν – μάλλον ενόψει Πολυτεχνείου- να εξαπολύσει μπαράζ αποστολών – επιθέσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην Αλκαμένους χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τον βρήκαν τα ξημερώματα και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Ο χώρος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ σημειώσεις, κινητά και υπολογιστής ερευνώνται. Ο ίδιος κρατάει αρνητική στάση, δεν λέει το παραμικρό στους αστυνομικούς και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs