Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Σάλος στη Βρετανία: Στα χέρια της Μέϊ «ροζ» φάκελος για 36 βουλευτές


Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν στη Βρετανία οι αποκαλύψεις για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά βουλευτών των ...
Τόρηδων έναντι υφισταμένων τους, μετά το σκάνδαλο με τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ, ο οποίος έστειλε τη γραμματέα του να του αγοράσει δύο δονητές!




Ήδη στα χέρια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι βρίσκεται φάκελος με καταγγελίες εις βάρος 36 βουλευτών, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για έναν βουλευτή της που «απλώνει τα χέρια του σε γυναίκες σε πάρτι», έναν άλλον που «είναι μονίμως μεθυσμένος και συμπεριφέρεται ανάρμοστα στις γυναίκες», έναν υπουργό που «έχει σεξουαλικές σχέσεις με ερευνήτριά του» και έναν άλλον που «έχει πληρώσει μια γυναίκα για να σιωπήσει», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η λίστα περιλαμβάνει δύο εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον γυναικών, ενώ συνολικά 18 μέλη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Άλλοι 12 βουλευτές κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά προς ερευνήτριες και τέσσερις προς ερευνητές.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία ζητεί με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοοου, να δημιουργηθεί ένα γραφείο διαμεσολάβησης εντός της Βουλής των Κοινοτήτων και να προβλεφθεί μια καλύτερη διαδικασία προκειμένου να καταγγέλλονται τέτοια περιστατικά με στόχο την «προστασία του προσωπικού που εργάζεται για τους βουλευτές», ώστε «να μην αμαυρωθεί περαιτέρω η φήμη του κοινοβουλίου».

Υπάρχει ήδη μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, μια διαδικτυακή πύλη και μια συμβουλευτική υπηρεσία στις οποίες μπορούν να προσφεύγουν οι καταγγέλλοντες, «εντούτοις πιστεύω ότι τώρα πρέπει να πάμε μακρύτερα» επισημαίνει η Μέι στην επιστολή που έστειλε επίσης στους αρχηγούς των κομμάτων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs