Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για Σαντορίνη: Η νεοναζιστική ΧΑ έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο - Είναι απόγονοι αυτών που ηττήθηκαν το '40


Δριμεία επίθεση από τα δύο κόμματα της Αριστεράς για τα επεισόδια από τους χρυσαυγίτες στην παρέλαση στη Σαντορίνη...




Οι εγκληματικές ιδέες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του σχετικά με την παρεμπόδιση του εορτασμού της εθνικής επετείου στη Σαντορίνη από τη Χρυσή Αυγή.

«Η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της επετείου μνήμης για την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Οι πολιτικοί απόγονοι εκείνων που σκόρπισαν τον τρόμο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα ρατσιστικά, μισάνθρωπα ιδεολογήματά τους, παρεμπόδισαν τις εκδηλώσεις μνήμης στη Σαντορίνη, διότι τη σημαία κρατούσε μαθήτρια αλβανικής καταγωγής.


Η εκπαιδευτική κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού και τους εκπροσώπους του. Οι εγκληματικές ιδέες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας: «Η θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών για να παρεμποδίσουν 11χρονη μαθήτρια που κρατούσε την ελληνική σημαία, αλλά και η δήλωσή τους ότι οι Έλληνες δεν πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά απλά "τον ιταλικό στρατό", δείχνει το πραγματικό ναζιστικό τους πρόσωπο».

«Είναι πολιτικοί απόγονοι αυτών που ηττήθηκαν το 1940-45 με τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και θα ξαναηττηθούν από την οργανωμένη πάλη του λαού» καταλήγει το ΚΚΕ για τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στη μαθητική παρέλαση στη Σαντορίνη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs