Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο μεγιστάνας της Κίνας -Μεσίτης με 43 δισ. δολάρια περιουσία, κάτι σαν... Κινέζος Τραμπ [εικόνες]


Περιουσία 43 δισεκ. δολαρίων έχει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας των ακινήτων Σου Τζιαγί τον οποίο...
κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρομοιάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.




Ο Σου Τζιαγίν έχτισε την περιουσία του χάρη στις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες που άνθησαν υπό το βάρος ενός μεγάλου χρέους. 

Ο όμιλος China Evergrande του 59χρονου Σου έχει αξία 47 δισεκ. δολαρίων, αν και το συνολικό του χρέος ξεπερνά τα 100 δισεκ. δολάρια. 

Χάρη στην αύξηση της αξίας των ακινήτων, ο πλούτος του Σου αυξήθηκε κατά 30 δισεκ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο και ο ίδιος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των πλουσίων που συντάσσει κάθε χρόνο η Hurun Report και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η Evergrande, της οποίας οι μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά 480% φέτος, τώρα κατατάσσεται ως η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα ανάπτυξης ακινήτων βάσει πωλήσεων. 
φωτογραφία: hurun.net

Ο Σου έχει σημαίνοντα ρόλο και εντός του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος είναι μέλος του Κινεζικού Λαϊκού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου. Και το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, του απένειμε τον τίτλο «Εθνικό Πρότυπο Εργαζομένου» - μια από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις για τους πολίτες στην Κίνα. 

Ο Σου αποφοίτησε από το Wuhan University of Science and Technology το 1982 και του απονεμήθηκε τιμητικός διδακτορικός τίτλος στο εμπόριο από το University of West Alabama το 2008.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs