Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τι να προσέχεις μετά τα 45!


Μετά τα 45 υπάρχουν κάοια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αναφορικά με την υγεία σου....
Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να προστατεύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον οργανισμό σου.





1. Φρόντισε το δέρμα και τα μαλλιά σου

Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να εμφανιζόνται περισσότερες ρυτίδες στο πρόσωπό σου. Παράλληλα, τα μαλλιά αδυνατίζουν και (εάν είσαι άνδρας) σταδιακά πέφτουν. Για το δέρμα σου, φρόντισε να πίνεις 6 – 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πάντα να φοράς αντηλιακό βγαίνοντας από το σπίτι. Για τα μαλλιά σου, μπορείς να ακολουθήσεις κάποια θεραπεία, αλλά και να φοράς καπέλο όταν βγαίνεις έξω.



2. Κάνε ισορροπημένη διατροφή

Μια σωστή διατροφή, χωρίς πολλά λιπαρά, μπορεί να ωφελήσει ιδιαίτερα την υγεία σου. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και σε ω-3 λιπαρά. Συζήτησε με τον γιατρό σου, για να σου προτείνει τροφές που θα κάνουν καλό στον οργανισμό σου.



3. Γυμνάσου τακτικά

Το ότι πέρασες τα 45, δεν σημαινει ότι πρέπει να αράξεις στον καναπέ σου. Ίσα ίσα που οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό στην ηλικία αυτή να ακολουθείς συστηματικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής που και θα σε κάνει να νιώθεις πιο ευχάριστα, αλλά και να δυναμώσει το σώμα σου.



4. Κοιμήσου καλά

Δηλαδή, κοιμήσου όσο πρέπει. Έρευνες έχουν δείξει ότι 7 – 8 ώρες ύπνου καθημερινά είναι η ιδανική... διάρκεια για να ξεκουράζεται ο οργανισμός σου όσο πρέπει και να γίνεται η απαραίτητη αποκατάσταση των μυών σου, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση.



5. Η σημασία της πρόληψης

Μετά τα 45, πολύ μεγάλη σημασία στη καθημερινότητά σου παίζει η πρόληψη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να ελέγχεις τον εαυτό σου πιο συχνά για τυχόν προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή διάφορους τύπους καρκίνου. Μην τρομοκρατείσαι... Το να κάνεις τις εξετάσεις που πρέπει, μπορεί να συμβάλλει στο να εντοπίσεις κάποιο σχετικό θέμα έγκαιρα και να το καταπολεμήσεις αποτελεσματικά.
Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs