Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 5» στο Αιγαίο


Ξεκινά αύριο η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5″ η οποία...
θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις-εν όρμω στο ναύσταθμο Κρήτης και εν πλω στην ευρύτερη περιοχή του νοτιο-νοτιοανατολικού Αιγαίου.




Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 3 φρεγάτες, 2 πυραυλακάτους, 1 κανονιοφόρο, 1 υποβρύχιο, 1 αρματαγωγό, 8 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος AWACS, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA, 4 ελικόπτερα CHINOOK, 4 ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με 1 ελικοπτεροφόρο, 1 φρεγάτα, 2 πυραυλακάτους, 1 υποβρύχιο, 6 αεροσκάφη F-16, 2 αεροσκάφη C-130, 1 αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης.

Τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενιστούν στη Σούδα και τα αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην 115 πτέρυγα Μάχης.

Στην «ΜΕΔΟΥΣΑ 5″ θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DVDay)

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs