Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

6 λόγοι που χάνεις αίμα!


Σε περίπτωση που δεν έχεις περίοδο και παρατηρείς λεκέδες από αίμα στο εσώρουχό σου, διάβασε ποιοι είναι οι 6 πιθανοί λόγοι για αυτό....




1. Είσαι έγκυος

Οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση που είσαι έγκυος, είναι πιθανό κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες να παρατηρήσεις μερικούς λεκέδες αίματος., πιο ανοιχτόχρωμους σε σχέση με της περιόδου.


2. Παίρνεις κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα

Ειδικά σε περίπτωση που λαμβάνεις έξτρα σίδηρο για την αναιμία, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις κάποια ελαφρά απώλεια αίματος.


3. Έχεις κάποιο ΣΜΝ

Είναι πιθανό η ελαφρά αιμορραγία που θα παρατηρήσεις να οφείλεται σε κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Οι ειδικοι λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν τα χλαμύδια, η γονόρροια, οι τριχομονάδες αλλά και τα κονδυλώματα.


4. Πρόβλημα με τον θυρεοειδή

Οι ειδικοί λένε ότι αν παρατηρήσεις λεκέδες αίματος στο εσώροχο σου, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου και συγκεκριμένα να πάσχεις από υποθυρεοειδισμό.


5. Το παράκανες στο σεξ

Εάν το προηγούμενο βράδυ έκανες σεξ με ιδιαίτερη ένταση, τότε το να δεις λεκέδες αίματος ειναι φυσιολογικό, προερχόμενο από κάποια αμυχή στο εξωτερικό του κόλπου σου.


6. Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες

Εάν παρατηρήσεις αίμα ανάμεσα στις περιόδους σου ή η περίοδός σου κρατάει πάρα πολύ και χάνεις πολύ αίμα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου για να σου πει ακριβώς τι συμβαίνει.

Γενικότερα, σε περίπτωση που παρατηρήσεις λεκέδες αίματος στο εσώρουχό σου χωρίς να έχεις περίοδο, απευθύνσου άμεσα στον γιατρό σου για να αποκλείσεις κάποιο από τα παραπάνω ενδεχόμενα. Σε καμία περίπτωση, πάντως, μην το αμελήσεις.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες www.womenshealthmag.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs