Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Βιντεο ντοκουμεντο: ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013 προαναγγέλλει την επίθεση στο Πέραμα


Η εφημερίδα των συντακτών φέρνει στο φως στοιχεία που συγκλονίζουν 

Οσο και αν η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να συσκοτίσει την εγκληματική της δράση και να τη συγκαλύψει, τα στοιχεία σε βάρος της ηγεσίας της είναι συντριπτικά. ...




Σήμερα αποκαλύπτουμε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα πραγματοποιήθηκε κατ' εντολήν της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.

Πρωταγωνιστής στο βίντεο είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σε ομιλία του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013 προαναγγέλλει τη συγκεκριμένη επίθεση ήδη τέσσερις μήνες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ομολογεί μάλιστα ότι αυτός που ανέλαβε εκ μέρους της ηγεσίας να οργανώσει την εγκληματική ενέργεια ήταν βέβαια ο Ιωάννης Λαγός.

Οπως μπορείτε να δείτε στο efsyn.gr, ο Παναγιώταρος λέει καθαρά ότι «το Πέραμα περιμένει. Εχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει».


Φυσικά ο περιφερειάρχης που είναι υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα) και που ξέρει ποια είναι η «κατάλληλη στιγμή» για «να τελειώνει» με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη του Περάματος, δεν είναι άλλος από τον Λαγό, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης, στέλεχος του στενού ηγετικού πυρήνα του αρχηγού Μιχαλολιάκου.

Εδώ λοιπόν ο Παναγιώταρος επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή οργανώνει τις επιθέσεις. Το γεγονός δηλαδή ότι ο αρχηγός με τον στενό ηγετικό του πυρήνα δίνει την κεντρική εντολή για τις εγκληματικές ενέργειες κι έπειτα οι περιφερειάρχες και οι πυρηνάρχες αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν την εντολή αυτή και να επιτεθούν στους στόχους.

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η εντολή για τις επιθέσεις περνάει μέσα από την κάθετη ιεραρχία, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο αρχηγός, και εφαρμόζεται με απόλυτη πειθαρχία, ο Παναγιώταρος λέει τα εξής: «Να έχετε απόλυτη πίστη στα στελέχη της Τοπικής, της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, του Αρχηγού, γιατί αυτοί είναι που φέρανε τη Χρυσή Αυγή εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, με τεράστια ποσοστά, με δύναμη, βλέπετε πόσο οργανωμένοι είμαστε. [...] Οπότε απόλυτη πίστη, καμία αμφισβήτηση».

Και έχει σημασία ότι όλα αυτά τα λέει στα στελέχη του Πυρήνα της Σαλαμίνας, ο οποίος, όπως προκύπτει από την κατάθεση του οδηγού της ΕΘΕΛ Αναστάσιου Λυριντζή, μετείχε μαζί με τον Πυρήνα Περάματος στη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος Ο αρχηγός σύμφωνα με το καταστατικό είναι «απαραβίαστος» και δεν εκπροσωπεί την οργάνωση αλλά τον λαό και το έθνος |EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλλά ο Παναγιώταρος λέει και κάτι άλλο. Οτι «ερχόμενος τώρα έβλεπα την πινακίδα που έλεγε "Κοκκινιά" εκεί στη Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τους πούμε ότι θα πρέπει το "Κοκκινιά" να αλλάξει γιατί δεν είναι "Κοκκινιά", να βρούνε ένα άλλο χρώμα, κάτι μεταξύ μπλε και μαύρου, που έχει να κάνει και με τα παιδιά με τα μαύρα, με τα σύμβολά μας».

Κάπου εκεί άλλο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης υποδεικνύει ως καταλληλότερη μετονομασία για την «Κοκκινιά» το «Κοκκινόμαυρη», παραπέμποντας έτσι στα χρώματα που έχει αντιγράψει η Χρυσή Αυγή από το Τρίτο Ράιχ. Και βέβαια τα «παιδιά με τα μαύρα» δεν είναι άλλα από τα τάγματα εφόδου που είχαν εκείνη την περίοδο εντολή από την ηγεσία για κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή του Πειραιά.


Τυφλό ναζιστικό μίσος

Παράλληλα στο ίδιο βίντεο ο Παναγιώταρος φροντίζει να υπενθυμίσει και το μίσος της οργάνωσης για όλους όσους θεωρεί «υπανθρώπους», σύμφωνα με τη ναζιστική της ιδεολογία, η οποία αποτελεί και το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.

Λέει λοιπόν ότι «έχουμε δεχτεί μια τεράστια εισβολή τριτοκοσμικών, αλλόφυλων, κανίβαλων, υπανθρώπων, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στην πατρίδα μας έχουν και το αρνητικό, το πολύ άσχημο για εμάς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι φανατικοί μουσουλμάνοι».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ίδιος ο Λαγός, συνοδευόμενος από τον Παναγιώταρο και τον Μίχο, προαναγγέλλει από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (8/8/2013) την επίθεση, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ [...] θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα». Και στις 12/9/2013 το τάγμα εφόδου του Περάματος, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή.

θα επιτεθεί στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Λαγός συνομιλεί με τον Πανταζή και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο, ομολογώντας ότι «τους μακελέψαμε».

Κι έπειτα οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος (16/9/2013) αναλαμβάνουν να συγκαλύψουν το έγκλημα μέσω της διαδικτυακής εκπομπής της οργάνωσης, ενώ επισήμως η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην ομώνυμη εφημερίδα της (18/9/2013) ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε».

Αλλά τα συντριπτικά στοιχεία θα υποχρεώσουν τελικά την οργάνωση να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και διά στόματος του ίδιου του Λαγού να παραδεχτεί ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες. Ο Λαγός θα ισχυριστεί βέβαια ότι τα πράγματα έγιναν ανάποδα, δηλαδή ότι «οι κομμουνιστές [...] επιτέθηκαν σε κάποιους χρυσαυγίτες», αλλά και μόνο η αλλαγή αυτή στάσης προδίδει την ενοχή της Χρυσής Αυγής.


Ναζιστές... σε κρίση

Ολο και βαθαίνει η κρίση που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος της που αναδεικνύονται καθημερινά στο δικαστήριο. Το ένα μετά το άλλο στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο χρυσαυγίτικο πλοίο, την ώρα που η δίκη υποχρεώνει τη Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να ξαναβγάλει ανοιχτά τα τάγματα εφόδου στους δρόμους, προκαλώντας αποσυσπείρωση στα μέλη της.

O Μίχος κατά την έφοδο της Χρυσής Αυγής στο παζάρι της Ιστιαίας στην ΕύβοιαO Μίχος κατά την έφοδο της Χρυσής Αυγής στο παζάρι της Ιστιαίας στην Εύβοια | 

Αναμφισβήτητα η πιο εκκωφαντική αποχώρηση ήταν αυτή του ηγετικού στελέχους και υπερεκτεθειμένου σε εγκληματικές ενέργειες Νίκου Μίχου, που έφυγε με ευθεία επίθεση στον πρώην αρχηγό του τον οποίο κατηγόρησε ότι τον «άδειασε».

Πράγματι, όπως όλα δείχνουν, ο Μιχαλολιάκος εφαρμόζει και πάλι την πάγια τακτική του «αδειάσματος» στελεχών του. Σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος, αλλά και να διευρύνει το ακροατήριό του, «αδειάζει» στελέχη της «παλιάς φρουράς» και ειδικά αυτά που έχουν προσωπικά υπερεκτεθεί σε σχέση με την εγκληματική δράση της οργάνωσης, έναντι στελεχών που ο Μίχος αποκαλεί «τυχοδιώκτες, αλληθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής».


Γιατί αποχώρησε

Μάλιστα σε συνέντευξή του στη «Real News» (1/10/2017) ο Μίχος επιβεβαιώνει απολύτως το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Τον... άδειασαν κι έφυγε», 28.09.2017), στο οποίο γράφαμε ότι η αποχώρησή του συνδέεται με την πρόθεση του Μιχαλολιάκου να κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο της οργάνωσης στην Εύβοια, στην περιφέρεια δηλαδή του Μίχου, τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας Λάμπρο Χουλιαρά, που είναι βέβαια δεδηλωμένος χρυσαυγίτης.

Και όπως διαβάζουμε στον τοπικό ιστότοπο «eviazoom», τον περιφερειάρχη Εύβοιας Μίχο ακολουθεί στην έξοδο από τη Χρυσή Αυγή και η σύζυγός του Αλεξάνδρα Μπάρου, η οποία ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και υποψήφια ευρωβουλευτής της, ενώ είχε και τη θέση του πυρηνάρχη στα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία από εδώ και πέρα του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Αλλά ο σεισμός που προκάλεσε η αποχώρηση Μίχου στο εσωτερικό της οργάνωσης αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι, μία εβδομάδα μετά, ο Μιχαλολιάκος έβαλε τον Κασιδιάρη να διαβάσει ανακοίνωση που αποδίδεται σε ολόκληρη την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της οργάνωσης, η οποία καταδικάζει την ανεξαρτητοποίηση του Μίχου και τον αναγορεύει «εχθρό», λέγοντας ότι «όποιος υβρίζει και συκοφαντεί με οποιοδήποτε τρόπο τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι εχθρός και υβριστής όλων μας».

Μάλιστα στέλνει και μήνυμα στο εσωτερικό της οργάνωσης ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν ούτε πολιτευτές ούτε υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Η απόφαση αυτή αφορά ακόμα και τους εν ενεργεία βουλευτές».

Την ίδια ώρα ο Κασιδιάρης επιτίθεται στον Μίχο λέγοντας ότι «έπρεπε να τον κυνηγάμε για να δώσει συνδρομή στο κόμμα και πάλι χωρίς αποτέλεσμα», ενώ ο εμφύλιος συνεχίζεται, με τον Μίχο (6/10/2017, radio1d.gr) να εκτοξεύει νέες βολές προς τον Μιχαλολιάκο λέγοντας ότι «είναι αποκλειστικά δικό του το κόμμα» και ότι «η τελική απόφαση σε κάθε τι είναι του Μιχαλολιάκου», επιβεβαιώνοντας έτσι και αυτός την «Αρχή του Αρχηγού (Führerprinzip)» που διέπει τη Χρυσή Αυγή.


Η περίπτωση Κουκούτση

Και βέβαια η αποχώρηση Μίχου ήρθε μερικούς μήνες μετά την ανεξαρτητοποίηση του άλλου βουλευτή της οργάνωσης, του Κουκούτση, η οποία ήταν σαφώς πιο «βελούδινη», αλλά και αυτός μιλούσε τότε για «όψιμους εθνικιστές, γυρολόγους της πολιτικής» που «παρεισέφρησαν» στη Χρυσή Αυγή.

Αλλά και πριν από λίγες μέρες και ο Χρήστος Κιτσόπουλος, πυρηνάρχης Αλεξανδρούπολης και περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, αποχώρησε από την οργάνωση κάνοντας λόγο για «ανθρώπους (στη Χρυσή Αυγή) που εκφράζουν τα πιο ποταπά στοιχεία ενός ανθρώπου» και που κατάφεραν «να εκδιώξουν αυτούς που μάτωσαν».

Και τον περασμένο Ιούνιο ο Δημήτρης Σταθάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της οργάνωσης στα Χανιά, που έχει επίσης αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε τον Μιχαλολιάκο γράφοντας στο Facebook: «Αρχηγέ... Με τον Μαρινάκη, την Ντόρα και το Μητσοτακέικο. Αυγή... Χρυσή...». Ηταν τότε που η Χρυσή Αυγή πρωτοστατούσε, μέσω του Λαγού, στην υπεράσπιση του Β. Μαρινάκη σχετικά με την υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor One.

Οσο για την ίδια τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να συσπειρώσει το εσωτερικό της, επιχειρεί να κάνει εξορμήσεις και αναφέρεται πάλι στα «παιδιά με τα μαύρα» (σ.σ. Τάγματα Εφόδου), στέλνοντας το μήνυμα στα μέλη της ότι δεν έχει προδώσει τις ιδέες της και ότι έχει απλώς περιορίσει προσωρινά τις νυχτερινές επιθέσεις της. Αλλά αυτή είναι και η αχίλλειος πτέρνα της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs