Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Νεαρή τυφλώθηκε στο ένα μάτι από την 'ηλεκτρονική ηρωίνη'


To αμφιλεγόμενο παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο, για το οποίο παιδιά έχουν κλέψει, έχουν πηδήξει από πολυώροφο κτίριο, έχουν υποστεί εγκεφαλικό...
Την όρασή της στο ένα μάτι έχασε μια νεαρή στη νότια Κίνα, η οποία επί μία ολόκληρη μέρα ήταν εξ ολοκλήρου απασχολημένη 




με ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο, την "ηλεκτρονική ηρωίνη", όπως αποκαλείται από τα ΜΜΕ της χώρας.

Η 21χρονη, η οποία παραδέχτηκε ότι συνηθίζει να παίζει το Arena of Valor ή Honor of Kings τουλάχιστον 7-8 συνεχόμενες ώρες, διαγνώστηκε ότι υπέστη απόφραξη της αρτηρίας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκαλείται από σοβαρή καταπόνηση των ματιών, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Το επίμαχο παιχνίδι είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα, με περισσότερους από 200 εκατ. εγγεγραμμένους παίκτες από την συγκεκριμένη χώρα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολέμου με πολλούς παίκτες. Κάθε ένας φτιάχνει μια πενταμελή ομάδα, που μάχεται με άλλες σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με χαρακτήρες κινεζικών θρύλων ενώ οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν επιπλέον χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Jiguang Data, το 26% των παικτών στην Κίνα είναι κάτω των 19 ετών ενώ τα ΜΜΕ της χώρας αποκαλούν το εν λόγω παιχνίδι "ηλεκτρονική ηρωίνη", που "δηλητηριάζει" τους εφήβους.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον στρατό, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες αναγκάστηκε να εκδώσει δύο προειδοποιήσεις, αναφέροντας ότι οι στρατιώτες είναι τόσο ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι αυτό, που επηρεάζεται η ετοιμότητά τους.

Αυτό πάντως δεν είναι το μοναδικό δυσάρεστο περιστατικό στην Κίνα που σχετίζεται με το εν λόγω παιχνίδι. Τον Ιούνιο ένα παιδί έκλεψε από τους γονείς του 30.000 γιουάν προκειμένου να αγοράσει πρόσθετα χαρακτηριστικά ενώ ένας 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια μετά από άλμα από πενταώροφο κτίριο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον πατέρα του που ήθελε να τον σταματήσει να παίζει. Τον Απρίλιο, επίσης, ένας 17χρονος μετά από 40ώρο συνεχές παιχνίδι, υπέστη εγκεφαλικό.

Πηγή: Telegraph

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs