Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Τι κάνει για να προσελκύσει τους νέους (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μια ανακοίνωση που έχει προκαλέσει έκπληξη αλλά και αρκετές αντιδράσεις κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στους δρόμους της Αχαϊκής πρωτεύουσας....




Ο λόγος για την αφίσα που έχει αναρτηθεί σε διάφορες κολώνες της πόλης από τον ενοριακό ναό τιμίου Προδρόμου και οσίου Ιωάννου Ρώσσου και καλεί μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να γίνουν μέλη σε ένα… εναλλακτικό Facebook το οποίο ονομάζουν «Faithbook» (δηλαδή βιβλίο της πίστης) και να κάνουν αίτημα φιλίας στον Ιησού Χριστό.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στους κύκλους των Πατρινών, οι οποίοι αναρωτιούνται κατά πόσο η εκκλησία έχει αρχίσει να παρεκκλίνει από τα γνώριμα μονοπάτια της, βαδίζοντας σε άλλους δρόμους. Το faithbook πάντως κυκλοφορεί στο εξωτερικό στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχει και με την μορφή πόστερ το οποίο πωλείται προς… 7 δολάρια (στο ίντερνετ)!


Πάντως οφείλουμε να σημειώσουμε πως η ιδέα του faithbook είναι έξυπνη! Και σίγουρα θα προσελκύσει κόσμο. Και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε πως και στην Πάτρα οι νέοι έχουν επιστρέψει στην εκκλησία. Είναι χαρακτηριστική η προσέλευση των νέων στους Ιερούς Ναούς τόσο στις εορτές όσο και τις Κυριακές, αλλά και η ακόμη μεγαλύτερη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. «Αυτό που έγινε με την συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις για την επέτειο της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας ήταν πρωτοφανές» είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Να θυμηθούμε ότι πρώτος ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε καταφέρει να φέρει νέο κόσμο στην εκκλησία. Έμεινε ευρέως γνωστός για τις προσπάθειες -που πρώτος αυτός ξεκίνησε- να προσεγγίσει τη νέα γενιά και να την φέρει κοντά στους Ναούς. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που χρησιμοποιούσε άλλωστε μιλώντας στους νέους, κάθε φορά που τους προσκαλούσε στην εκκλησία: «Ελάτε έτσι όπως ακριβώς είστε με το τζιν, τα σκουλαρίκια και τις κοντές φούστες», έλεγε, ενώ δεν δίσταζε να δανειστεί και αργκό φράσεις της νέας γενιάς λέγοντας ότι «την πάει». Έκφραση την οποία άκουσε σε μία καφετέρια να χρησιμοποιεί ένας νέος μιλώντας για τον ίδιο: «Τον Χριστόδουλο τον πάω».


Πηγή: dete.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs