Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Παραδοσιακές στολές, μαντίλες και τουρίστες [εικόνες]


Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία...
εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.




Στην παρέλαση, για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης, ενώ όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνιαμ αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα. Μαζί τους, συμμετείχαν επίσης το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των Special Olympics.


Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα. 

Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με τους τουρίστες να τραβούν αναμνηστικε φωτογραφίες.


Φέτος, την παράσταση ίσως έκλεψε ένας σημαιοφόρος από την Αφρική, που κρατούσε περήφανα την ελληνική σημαία ενώ εντύπωση προκάλεσαν και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρέλαση φορώντας μαντήλα.

Στην παρέλαση δεν έλειψαν και τα ευτράπελα με την Ελένη Λουκά να δίνει το παρόν και να χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «γερμανοτσολιά» και «εθνοπροδότη».








Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs