Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Θρήνος στη Σητεία για καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη: Στυγερή δολοφονία, ερωτικά κίνητρα


Πώς δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο γνωστός καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης στη Σητεία;

Σοκαρισμένη είναι η Κρήτη με την εν ψυχρώ δολοφονία καρδιολόγου....



Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για γνωστό γιατρό, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στα Πιλαλήματα Σητείας, περίπου στις 9 το πρωί.

Συνολικά έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί με κυνηγετική καραμπίνα.

Στο σημείο της δολοφονίας βρίσκεται ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ μεταβαίνει και ιατροδικαστής.

Ο 62χρονος ήταν καρδιολόγος, παντρεμένος και με καταγωγή από τη Σητεία. Μάλιστα, σήμερα είχε τα γενέθλιά του.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Σητείας παρακολουθεί από το πρωί τις εξελίξεις γύρω από το στυγερό έγκλημα του γιατρού Χριστόφορου Καλαντζάκη.

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία του κυνηγού που βρέθηκε σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο του 62χρονου γιατρού.

Όπως είπε ο κυνηγός «Ήταν περίπου 8.30 με 9 παρά 20 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας . Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές.

Ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ οδηγήθηκε στην άκρη του δρόμου. Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς.

Εγώ του φώναξα «φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο». Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

Έκπληκτοι άκουσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας τον Βούλγαρο που προσήγαν βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη να δηλώνει ότι είναι… συνάδελφός τους και υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της πατρίδας του!

Ως τώρα, δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, ωστόσο τα αποτυπώματά του έχουν βρεθεί πάνω στο όπλο του εγκλήματος που βρέθηκε σε κοντινό σημείο μαζί με ένα κυνηγετικό σακίδιο. Παράλληλα, φέρεται να αναγνωρίστηκε ο σωματότυπός του από έναν 73χρονο κυνηγό που τον είδε ενώ παρίστανε τον κυνηγό όσο περίμενε το θύμα του, για να μην δίνει στόχο.

Όταν ο μάρτυρας είδε τον δράστη να πυροβολεί τον γιατρό, φώναξε «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπό του. Έδωσε, πάντως, την περιγραφή του άσπρου Ι.Χ. με το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος και οι αστυνομικοί το αναζήτησαν για να διαπιστώσουν αν ανήκει στον προσαχθέντα.

Ο Βούλγαρος φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με τη νεαρή ομοεθνή του δεύτερη σύζυγο του θύματος, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει στην Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τώρα το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό. Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού από τον πρώτο του γάμο, δείχνει ιδιαίτερο μίσος.

Ο δράστης, που είχε πυροβολήσει το αυτοκίνητό του, μόλις ο γιατρός βγήκε από αυτό τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές στην πλάτη και του έδωσε την χαριστική βολή στο κεφάλι!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs