Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΙΝΕ «ΛΟΥΗΣ» Ο ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝΤ – Εγκατέλειψε την Ισπανία και αναζητά πολιτικό άσυλο στο…


Ο Πρόεδρος της Καταλονίας σύμφωνα με όσα μεταδίδουν καταλανικά ΜΜΕ εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται ήδη στο...
Βέλγιο!
Την είδηση επιβεβαίωσε και ισπανική κυβερνητική πηγή προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο Κάρλες Πουτζντεμόντ βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε πως συνοδεύεται από άλλα πέντε μέλη της καταλανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έπαυσε την περιφερειακή κυβέρνηση, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες εκλογές αφού οι ηγέτες της Καταλονίας έλαβαν μονομερώς την απόφαση να κηρύξουν ανεξαρτησία.

Στο μεταξύ, το καταλανικό κόμμα PDeCat (Καταλανικό Δημοκρατικό Κόμμα), το κόμμα του καθαιρεθέντος Καταλανού προέδρου Πουτζντεμόντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Αυτό, συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας έχει παυθεί και το περιφερειακό κοινοβούλιο διαλυθεί.

«Στις 21 θα πάμε στις κάλπες, θα πάμε με την πεποίθηση ότι είμαστε προσηλωμένοι στο ότι η καταλανική κοινωνία πρέπει να μπορεί να εκφράζεται», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του PDeCat Μάρτα Πασκάλ.

Νωρίτερα ένα άλλον καταλανικο κόμμα που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, το Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Google+ Followers