Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Αγωγή Ερντογάν εναντίον βουλευτή επειδή τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»


Αγωγή εναντίον βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»...
, κατέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Τούρκου προέδρου.
«Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου» ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, Χουσεΐν Αϊντίν, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο Αϊντίν ανήρτησε στο Twitter και φωτογραφίες της αγωγής.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε» δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τις Αρχές, επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος. 

«Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: “Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας”» είπε ο Τεζκάν.

Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers