Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Σοκ στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο πρωταθλητής Θανάσης Καλογιάννης, βιογραφικό [φωτο]


Θρήνος στον ελληνικό στίβο για τον πρόωρο θάνατο του μεγάλου πρωταθλητή Θανάση Καλογιάννη.

Πέθανε ο Θανάσης Καλογιάννης σε ηλικία...
52 ετών.

Εμενε για χρόνια στην Βραζιλία και επέστρεψε στην Ελλάδα το Καλοκαίρι.



Ο θάνατος του ήταν ξαφνικός και οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει στο Βόλο το μεσημέρι της Τρίτης, όπως θέλησαν η μητέρα και ο αδελφός του.


Θανάσης Καλογιάννης βιογραφικό

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν πτυχιούχος οδιαντιατρικής αλλά εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία ως φωτογράφος στον χώρο της μόδας.

Ο Θανάσης Καλογιάννης αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος και δύο φορές «χρυσός» Βαλκανιονίκης (1988, 1989).

Το 1984, κέρδισε το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο αλλά στα 400μ.

Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, έχοντας συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου.

Διετέλεσε κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ εμπόδια με 48.80 για πολλά χρόνια.


Ο Θανάσης Καλογιάννης μπορεί να μην φανταζόταν ότι μια μέρα η ζωή του θα τον έφερνε να πίνει τον καφέ του μέσα σε ένα κήπο με τροπική βλάστηση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο παλιός πρωταθλητής των τετρακοσίων μέτρων παντρεύτηκε την πάλαι ποτέ ιέρεια της μόδας Λάουρα Ντε Νίγκρις -τα εντιτόριαλ μόδας της στη «Γυναίκα» άλλαξαν για πάντα τον fashion κόσμο της Ελληνίδας- και άφησε πίσω του την Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Η κούκλα των 80’s και μια από τις ομορφότερες γυναίκες της Αθήνας γνώρισε τον Καλογιάννη σε μια στιγμή της ζωής της που αποδείχτηκε καθοριστική για την πορεία και των δύο.Η μετακόμισή τους στην Βραζιλία προ κρίσης αποδείχτηκε η σωστότερη επιλογή στην ζωή δύο ξεχωριστών ανθρώπων, που έζησαν πολλά και απολαμβάνουν πλέον μια άλλη ξενοιασιά, μακριά από το μνημόνιο και την μιζέρια που έχει κατακλύσει την χώρα.


Ο 400αρης που λάτρεψε την φωτογραφία.

Λένε ότι ένας αθλητής δεν ξεχνάει ποτέ την ημέρα που μπαίνει για τελευταία φορά να αγωνιστεί στο άθλημά του. Για τον Θανάση Καλογιάννη εκείνη η μέρα ήταν πριν από είκοσι δύο χρόνια στους Πανελλήνιους Αγώνες ανδρών το 1993. Είχε αρχίσει να σκέφτεται μήνες πριν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τους στίβους. Όπως έχει πει ο ίδιος, «εκείνη την μέρα στο προθερμαντήριο, πριν τον αγώνα, πήρα την οριστική απόφαση να σταματήσω. Μπήκα μέσα και αγωνίστηκα γνωρίζοντας πως θα ήταν η τελευταία φορά που θα βίωνα ανάλογες στιγμές».

Μέχρι τότε ο Θανάσης Καλογιάννης είχε ζήσει πολλές. Γεννημένος το 1965, υπήρξε ένας από τους καλύτερους στα 400 μέτρα με εμπόδια, αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και δύο φορές -το 1988 και το 1989- χρυσός Βαλκανιονίκης. Ήταν ο πρώτος έλληνας αθλητής που έσπασε το φράγμα των 49 δευτερολέπτων στα τετρακόσια με εμπόδια, ενώ σε ηλικία δεκαεννέα ετών-το 1984-πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες. Δυστυχώς για τον ίδιο, ήταν εκπρόσωπος μια γενιάς αθλητών που δεν ευτύχησε να έχει χορηγούς και οικονομικές διευκολύνσεις μαζί με τους Γιώργο Βαμβακά, Δημήτρη Χατζόπουλο και άλλους.

Ο γοητευτικός τετρακοσάρης Θανάσης Καλογιάννης έκαψε ουκ ολίγες γυναικείες καρδιές και, όταν έτρεχε, τα φλας άστραφταν αφού οι φωτογραφίες του πούλαγαν. Ο ίδιος μπορεί να θαύμαζε και να θαυμάζει διάφορους ανθρώπους, ποτέ όμως δεν είχε κάποιον σαν πρότυπο στη ζωή του ενώ, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, «πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σαν τις νιφάδες του χιονιού»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs