Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Από τους πιο χαμηλόμισθους παγκοσμίως οι Έλληνες εκπαιδευτικοί (φωτό)


Υψηλή εκτίμηση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης απολαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, την ίδια ώρα ...
μάλιστα που είναι από τους πιο κακοπληρωμένους σε όλο τον κόσμο!




Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Global Teacher Status Index που πραγματοποίησε το Varkey Gems Foundation και δημοσιεύει η αμερικανική έκδοση του CNN. Η Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, όπου οι πολίτες σέβονται και εκτιμούν τόσο τους ανθρώπους που ασκούν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πολίτες από 21 χώρες στον κόσμο και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα σέβονται τους δασκάλους τους περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές και αγγλοσαξονικές χώρες.



Καλή φήμη κακά λεφτά

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα Έλληνες, Τούρκοι και Ισραηλινοί θεωρούν πως οι δάσκαλοι θα έπρεπε να πληρώνονται 30-40% περισσότερο από όσο θεωρούν ότι πληρώνονται. Όπως δείχνει ο πίνακας, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι ανάμεσα στους πιο κακοπληρωμένους.

«Αυτό που κάνει εντύπωση», υπογραμμίζουν οι ερευνητές σε σχέση με τη χώρα μας, είναι, ότι παρά το μεγάλο ποσοστό εκτίμησης που χαίρει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, οι Έλληνες έχουν την χειρότερη γνώμη για το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες που μελετήθηκαν, εκτός από την Αίγυπτο. Σημαντικό στοιχείο αν το δει κανείς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της PISA στα μαθηματικά, τη μελέτη και την επιστήμη είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο των υπό μελέτη χωρών. Ανάμεσα στους Έλληνες ερωτηθέντες, το 70% τάσσεται υπέρ του να αμοίβονται οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με την επίδοσή τους. Γεγονός που συμφωνεί με το γενικό συμπέρασμα ότι, όσο χαμηλότερες οι εκπαιδευτικές επιδόσεις μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερη η υποστήριξη της αμοιβής ανάλογα με την επίδοση».

Όπως υπογραμμίζει το CNN, μεταξύ 2005–2015 οι μισθοί των δασκάλων στην Ελλάδα έχουν μειωθεί έως και 28%, τη στιγμή που στην Αγγλία και την Πορτογαλία η μείωση ήταν 10%. 

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs