Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Λεβέντης για ταυτότητα φύλου: «Δεν θα το ψηφίσω γιατί δεν θέλει η γυναίκα μου»


«Πριν ψηφίσω κάτι ρωτάω τη γυναίκα μου», αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κόμματός του...
κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή. 

Δικαιολογεί μάλιστα τη δική του αρνητική στάση επικαλούμενος τη… σύζυγό του και κάνοντας διάφορα σχόλια εφηβικού επιπέδου.

«Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Ότι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι ένας 15χρονος «όταν από Κωνσταντίνος γίνει Κωνσταντίνα περισσότερο θα τον περιγελούν στο σχολείο».

Δήλωσε ότι έχει «το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, πάντα στήριξα τις μεταρρυθμίσεις, από την Ευρώπη αντιγράφω ό,τι εγκρίνω, δεν αντιγράφω τα πάντα».

Ωστόσο, για τη στάση του επικαλέστηκε… τη διαφωνία της συζύγου του: «Κάτι που δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην κυρία Νατάσα να της το εξηγήσω δεν θα πάω να ψηφίσω στη Βουλή! Εγώ πριν να πάω στη Βουλή πρώτα εξηγώ στη γυναίκα μου.

» Της λέω προχθές εκεί που πίναμε καφέ “θα ψηφίσουμε ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος”. Μου λέει “ωραίο, κάντο”. Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Ότι απέναντι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;».

Συνέχισε λέγοντας: «Είπα να τους κρεμάσουμε; Είπα να τους σκοτώσουμε; Αντίθετα είπα να τους δώσουμε και σύνταξη, την εργασία τους» και δεσμεύθηκε ότι η Ένωση Κεντρώων «αυτοδυνάμως ή όπου συμμετέχει σε κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό τον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση στη Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπής είχαν ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την ολομέλεια, η Ενωση Κεντρώων εξέφρασε επιφυλάξεις, ενώ τα άλλα κόμματα (ΧΑ και ΚΚΕ) το είχαν καταψηφίσει.

Google+ Followers