Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Τα τουριστικά αξιοθέατα που δεν μπορείτε πλέον να επισκεφθείτε - Πλέον θα τα γνωρίζετε μόνο μέσα από φωτογραφίες


Πολλά από τα γνωστότερα αξιοθέατα του κόσμου που κάποτε ήταν μέρος συγκέντρωσης χιλιάδων τουριστών, αλλά και πηγή πολλών εσόδων, σήμερα...
δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν τους.
Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά και κρατήστε τις εικόνες τους, καθώς αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να τα γνωρίζετε από εδώ και πέρα.


Gum Wall - Ο Τοίχος από τσίχλες, Σιάτλ: Για 20 ολόκληρα χρόνια περαστικοί κολλούσαν τις μαστίχες τους στον τοίχο του Market Theater στο Σιάτλ των ΗΠΑ, δημιουργώντας το πιο παράξενο ψηφιδωτό του κόσμου. Κάπως έτσι έγινε ένα αρκετά δημοφιλές αξιοθέατο, μέχρι που το 2015 οι μαστίχες κρίθηκαν επιζήμιες για τα τούβλα και ο τοίχος καθαρίστηκε. Βέβαια οι επισκέπτες έχουν αρχίσει ξανά την αναδημιουργία του, όμως σίγουρα θα περάσει πολύς καιρός για να φτάσει εκεί που ήταν.Sutro Baths - Τα εκπληκτικά λουτρά, Σαν Φρανσίσκο: Αυτός ο χώρος, ήταν ένα τεράστιο σύμπλεγμα από εσωτερικές πισίνες που άνοιξαν πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1896, χτισμένα από τον εκατομμυριούχο Adolph Sutro. Και ενώ ήταν φθηνά και υπήρχε μέχρι και συγκοινωνία για τον κόσμο, μετά τον θάνατο του δημιουργού τους, τα λουτρά έγιναν παγοδρόμιο, ενώ μέχρι τη δεκαετία του 1950 γέμισαν με χρέη και το 1952 πουλήθηκαν από τον εγγονό του Sutro. Τελικά το 1966 το κτίριο κάηκε και το μόνο που υπάρχει σήμερα από αυτό, είναι τα ερείπια του.


Love Locks - Οι κλειδαριές της αγάπης, Παρίσι: Το 2008 στη γέφυρα Pont des Arts στο Παρίσι, τα ζευγάρια βρήκαν τον δικό τους τρόπο για την έκφραση της αιώνιας αγάπης τους. Αφού χάραζαν τα αρχικά τους σε μια κλειδαριά, την κλείδωναν στα κάγκελα της γέφυρας και έπειτα πετούσαν το κλειδί στο ποτάμι. Λίγα χρόνια αργότερα η γέφυρα γέμισε με περισσότερες από 700.000 κλειδαριές, με το βάρος τους να φτάνει τους 46 τόνους. Για τον λόγο αυτό, το 2012 τα κάγκελα της γέφυρας μαζί με τις κλειδαριές αφαιρέθηκαν και στην θέση τους μπήκαν επιφάνειες plexiglass.
Wedding Cake Rock - Ο γαμήλιος βράχος, Αυστραλία: Το λευκό του χρώμα θύμιζε τούρτα, ενώ πολλά ζευγάρια πήγαιναν εκεί για extreme φωτογραφίσεις. Και μπορεί πλήθος τουριστών μέχρι πριν δύο χρόνια να επισκεπτόταν το μέρος, όμως το 2015 ο βράχος περιφράχθηκε έπειτα από τον θάνατο ενός ανθρώπου που έπεσε από εκεί. Τα μέτρα προστασίας πάντως δεν φαίνεται να χαλαρώνουν μελλοντικά, καθώς επιστημονική μελέτη έδειξε ότι ο απότομος βράχος μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Google+ Followers