Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Στους δρόμους του Κιέβου οι ναζί της Ουκρανίας - Γιόρτασαν τις σφαγές του Στέπαν Μπαντέρα


Xιλιάδες Ουκρανοί εθνικιστές βγήκαν στους δρόμους του Κιέβου κρατώντας δάδες για να γιορτάσουν τα ...
75 χρόνια από την ίδρυση του «УПА» -Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού.
Η παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, που από το 2015 γιορτάζεται στις 14 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Τα ακροδεξιά κόμματα « Ελευθερία», «Δεξιός Τομέας» και «Εθνικό Σώμα» πραγματοποίησαν διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Οι διοργανωτές υπολόγισαν ότι θα συμμετέχουν 20 χιλιάδες άτομα και έστειλαν «τελευταία προειδοποίηση στην εξουσία» σχετικά με νόμο που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφορικά με την κατάσταση στην Ντονμπάς.

Τελικά, οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 10 χιλιάδες, με σημαίες των εθνικιστικών κομμάτων και οργανώσεων, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Μπαντέρα, Σούχεβιτς- οι ήρωές μας!» και «Πέτρο έξω» αναφερόμενοι στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Το 1943 είχαν προβεί σε εθνοκάθαρση στην Βολίν και την ανατολική Γαλικία, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Πολωνοί (γνωστή ως σφαγή της Βολίν).

Είχαν συνταχθεί με τους γερμανούς ΝΑΖΙ και πολέμησαν κατά των σοβιετικών δυνάμεων, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όπου θεωρήθηκε ότι σβήσανε… αλλά εμφανίσθηκαν πάλι τα τελευταία χρόνια.

Google+ Followers