Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Γ.Τσιρώνης: Καλλιέργεια κάνναβης στο μπαλκόνι με... ένα παράβολο


Μια διαφορετική άποψη όσον αφορά τη χρήση κάνναβης για προσωπικούς λόγους, εξέφρασε σήμερα ο...
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.




Ο κ. Τσιρώνης θεωρεί ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι τους για ιδιόχρηση, καταβάλλοντας ένα παράβολο στο κράτος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί να είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ για αυτό, ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο», ενώ υποστήριξε ότι πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο.

Παράλληλα, ο κ.Τσιρώνης μίλησε υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία, για τους χρήστες, ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα. «Είχαμε μια εκδήλωση με τους οικολόγους πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο Πνευματικό κέντρο, μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο κ.Τσιρώνης είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί η φαρμακευτική κάνναβη».

Στην παρατήρηση ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να εγείρει πολιτικό ζήτημα, ο υπουργός είπε ότι «δεν μπορούμε σε κάθε μεταρρύθμιση να έχουμε πολιτικό πρόβλημα. Δεν ήρθαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια. Η Ελλάδα προ 20 χρόνων οδήγησε στα μνημόνια. Δεν νοσταλγώ την πριν το μνημόνιο εποχή. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της φαυλότητας. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβη είναι ευρύτερα διαδεδομένη, αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία, όπως το οινόπνευμα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs