Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Πέντε «μαγικές» φράσεις αποκαλύπτουν έναν...ψυχοπαθή! Ποιες είναι;


Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε συναντήσει κάποιον ψυχοπαθή και απλά δεν καταλάβαμε τι είναι γιατί ίσως δε δώσαμε σημασία στις φράσεις του!...
Ο Τζάκσον ΜακΚένζι ιδρυτής του Κέντρου Υποστήριξης Ψυχικά Κακοποιημένων Ατόμων PsychopathFree, μοιράζεται στο Blog του mindbodygreen, κάποιες φράσεις που συχνά χρησιμοποιούν άτομα με ψυχασθένεια και εξηγεί γιατί η συχνή χρήση τους μπορεί να εμπνέει ανησυχία.


1. «Υπεραναλύεις τα πάντα»

Μπορεί να είστε από τα άτομα που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, ωστόσο ατάκες σαν αυτή συχνά στοχεύουν στο να δημιουργήσουν τύψεις στον άλλο και αποτελούν μια προσπάθεια αυτού που τη χρησιμοποιεί να αποφύγει κάθε πιθανή ευθύνη για μια σκόπιμα επιζήμια συμπεριφορά.

«Πρόκειται για φαύλο κύκλο. Οι ψυχοπαθείς στοχεύουν να σας κάνουν να αμφισβητήσετε τη διαίσθησή σας, δίνοντας συνεχώς στοχευμένες συμβουλές για να σας κάνουν να αισθανθείτε ανήσυχοι και στη συνέχεια να σας κατηγορήσουν για το άγχος που εκείνοι σας δημιούργησαν», εξηγεί ο ΜακΚένζι.


2. «Μισώ το δράμα»

Μήπως το έχετε ακούσει αυτό από κάποιον που έχει κακή επιρροή στη ζωή σας και είναι ανυπόφορος; Και δεν μπορείτε να τους το εκφράσετε αυτό γιατί πολύ απλά «μισούν το δράμα»;

Ο ΜακΚένζι θεωρεί ότι όσοι συνηθίζουν να λένε τη φράση αυτή, συνήθως περιβάλλονται οι ίδιοι από πολύ περισσότερο «δράμα» απ’ όσο καταλογίζουν στον άλλο.


3. «Με παρεξήγησες»

Αν αυτή η ατάκα ειπωθεί από το αφεντικό σας που σας διορθώνει ότι παρερμηνεύσατε τις οδηγίες του κατά την εργασία σας, δε σημαίνει ότι το εν λόγω άτομο υποφέρει από ψυχασθένεια!

Ωστόσο, εξηγεί και πάλι ο ΜακΚένζι ότι οι άνθρωποι με ψυχοπάθεια συνηθίζουν να προκαλούν σκόπιμα τον άλλο και στη συνέχεια να τον κατηγορούν ότι έσφαλε και «παρερμήνευσε».4. «Είσαι υπερ-ευαίσθητος»

Οι ψυχοπαθείς συνηθίζουν να ωθούν τον άλλο στα άκρα προκειμένου να τον «λυγίσουν» συναισθηματικά και όταν το καταφέρουν τον αποκαλούν υπέρ-ευαίσθητο. «Οι ψυχοπαθείς εγείρουν έντονα συναισθήματα στους άλλους. Αυτό είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό τους», λέει ο ΜακΚένζι.5. «Είσαι τρελός / διπολικός / ζηλιάρης / κακός / ερωτευμένος μαζί μου»

Οι ψυχοπαθείς έχουν την τάση να χαρακτηρίζουν τον άλλο ως «τρελό» που έχει εμμονή μαζί τους.

Ο ΜακΚένζι έχει μια απλή συμβουλή για όσους δέχονται τέτοιου είδους συναισθηματικό χειρισμό: «Βγείτε από τη σχέση αυτή. Βάλτε τέλος. Ούτε μηνύματα, ούτε τηλέφωνα, ούτε μέηλ, ούτε καν Facebook. Αλλιώς θα βρίσκουν πάντα τρόπο να σας κάνουν να αισθάνεστε τρελοί!»

Πηγή: reader

Google+ Followers