Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Εξελίξεις σοκ για οστά, Σούνιο: Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής


Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ με τον εντοπισμό ανθρώπινου σκελετού μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο σε σπηλιά στο Σούνιο....





Σε άντρα ηλικίας άνω των 45 ετών φαίνεται να ανήκει ο σκελετός σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου που δόθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής. Αυτό είναι καινούργιο στοιχείο, καθώς οι μέχρι τώρα πληροφορίες έλεγαν πως πρόκειται για γυναίκα.

H ΕΛ.ΑΣ. ξεσκονίζει κυριολεκτικά τους φακέλους των αγνοουμένων ανδρών κυρίως στην Αττική, για να βρουν σε ποιον ανήκει.

Σύμφωνα με μία πρώτη ανάλυση των οστών από τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο χρόνος θανάτου τοποθετείται σε 5-10 χρόνια.

Στην πίσω πλευρά του κρανίου του υπήρχε μία οπή στο ινιακό οστό, συμβατή με βολή πυροβόλου όπλου, άρα πιθανόν το θύμα εκτελέστηκε από τον ή τους δολοφόνους του.

Τα υπολείμματα ρούχων και ο ευμεγέθης ταξιδιωτικός σάκος ταιριάζουν με τις δεκαετίες του 90’ του 2000 και του 2010.

Πρόσθετα, ο ιατροδικαστής και ο ανθρωπολόγος που εξετάζουν τα οστά, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κακώσεις συμβατές με τεμαχισμό.

Γύρω από τον σάκο υπήρχε ένας σκουπιδότοπος από κάθε λογής σκουπίδια ενώ οι αξιωματικοί δίπλα στον σάκο εντόπισαν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο θύμα.

Η ανθρωπολογική εξέταση θα συνεχιστεί και το δείγμα DNA που ελήφθη θα διασταυρωθεί και θα συγκριθεί με την βάση δεδομένων όλων των αγνοουμένων προσώπων που προσομοιάζουν στην περιγραφή.

Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα λόγω του πλήθους των περιπτώσεων.

Εάν με τους σχετικά «εύκολους» τρόπους και από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στον χώρο, δεν προκύψει τυχόν ταυτοποίηση, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον ανθρωπολόγο ανασύσταση προσώπου από το κρανίο, για να δοθεί σκίτσο στην δημοσιότητα, όπως έχει γίνει με άλλες υποθέσεις στο σύγχρονο παρελθόν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs