Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Φοιτητής από το Ρέθυμνο: «Είχαν την πρόθεση να με δολοφονήσουν»


Ο 30χρονος άνδρας που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Ρέθυμνο μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 ανάφερε ότι...
η πρόθεση των δραστών ήταν να τον δολοφονήσουν καθώς τα χτυπήματα ήταν μόνο στο κεφάλι.




Ο 30χρονος φοιτητής έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, ανέφερε ότι δε γνώριζε τους δράστες.

Όπως ανέφερε ο 30χρονος στο Ραδιόφωνο 24/7, «όλα άρχισαν την ώρα που επιστρέφαμε από μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μια επίσκεψη ενός φίλου από το Ηράκλειο, στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό. Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας, λοιπόν, και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε, μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε, μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχτεί σε ένα πεζούλι και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα».

«Τα τρία αυτά άτομα τα έβλεπα πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή, όσο τα είδα, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πρόλαβα να τα δω. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε αντιληφθεί αν μας ακολούθησαν, γιατί την ώρα εκείνη, Σάββατο βράδυ, στην παλιά πόλη κυκλοφορούν αρκετά άτομα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από πίσω μας», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε ο 30χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, οι δράστες τον χτύπησαν «μόνο στο κεφάλι, και αυτό είναι το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης που αναγνώρισα. Δεν έψαξαν ούτε τσέπες, ούτε τίποτα. Μόνο κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο. Αμέσως μετά, ο φίλος μου, που κατάφερε να διαφύγει, άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τράπηκαν σε φυγή κατευθείαν, κι εγώ μπόρεσα να σηκωθώ και να τρέξω για να φύγω προς το σπίτι μου».

Εξάλλου, ο 30χρονος ανέφερε ότι στο παρελθόν περιστατικά σαν αυτό της περασμένης Κυριακής ήταν πολύ συχνότερα στο Ρέθυμνο, συμπληρώνοντας πάντως ότι θεωρούσε πως πλέον τέτοια συμβάντα είχαν σχεδόν εκλείψει.

«Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά είναι τέτοιου είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι έμψυχα αντικείμενα στη διάθεσή μας για οτιδήποτε γύρω μας. Τέτοια σκηνικά είχαν γίνει όλο και πιο σπάνια. Παλαιότερα, είχαν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως, μετά τη διάλυση της εθνικιστικής οργάνωσης που υπήρχε εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα ήταν ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες ή ευάλωτες, δεν είναι ακριβώς, μειονότητες, οι οποίες είναι αντιληπτές από τα άτομα αυτά ως ευάλωτες. Και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην πράξη», δήλωσε με νόημα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 24/7 ο 30χρονος άνδρας.
Πηγή: koutipandoras.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs