Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Γιόγκα ή πιλάτες; Τι να προτιμήσεις...


Όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τη γιόγκα ή το πιλάτες. Εναλλακτικά είδη γυμναστικής και τα δύο, έχουν ...
πολλές φανατικές φίλες, που σε πολλές περιπτώσεις «συγκρούονται» για το ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο.




Εάν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις κάποιο από αυτά τα προγράμματα και αμφιταλαντεύεσαι για το ποιο θα είναι αυτό, διάβασε παρακάτω τι ακριβώς σου προτείνουν οι ειδικοί.

Όπως τονίζουν, όλα είναι θέμα του τι ακριβώς θέλεις να καταφέρεις.

Στο πιλάτες επικεντρώνεσαι κυρίως στη δύναμη και την σταθερότητα, οπότε είναι η ιδανική επιλογή εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την πλάτη ή τη μέση σου ή κάνεις κάποιο άλλο άθλημα που απαιτεί δυνατό κορμό.

Από την άλλη, εάν αναζητάς ευλυγυσία και χαλάρωση, η καλύτερη επιλογή είναι η γιόγκα, που δίνει μεγαλύτερη βάση στην αναπνοή και τη σύνδεση με τον εσωτερικό σου κόσμο, καθώς πρόκειται κυρίως για με γενικότερη στάση ζωής, άσχετα εάν η... μόδα επιμένει να αγνοεί το πνευματικό σκέλος της γιόγκα, που είναι εξίσου σημαντικό με το αθλητικό.

Στην περίπτωση του πιλάτες χρησιμοποιούνται περισσότερο μηχανήματα και στρώματα, ενώ στη γιόγκα είσαι κυρίως σε όρθιες στάσεις, που δεν απαιτούν άλλον εξοπλισμό.

Όπως και να έχει, τα δύο αυτά είδη άσκησης δεν περιλαμβάνουν αερόβιο κομμάτι, ούτε συμβάλλουν στο να χάσεις θερμίδες, εάν και εφόσον αυτός είναι ο σκοπός σου.

Οι ειδικοί, πάντως, επισημαίνουν ότι καλό θα είναι πριν επιλέξεις κάποιο, να τα δοκιμάσεις και τα δύο και στη συνέχεια να αποφασίσεις με τι από τα δύο θέλεις να ασχοληθείς.
Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs