Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Χαμός με διαφήμιση της Dove: Μαύρη γυναίκα πλένεται με αφρόλουτρο της εταιρείας και γίνεται... λευκή


Πανικός με χρήστες των social media που χαρακτήρισαν τη διαφήμιση «ρατσιστική» 

Μία μαύρη γυναίκα...
πλένεται με αφρόλουτρο της εταιρείας Dove και γίνεται... λευκή. 





Με αυτές τις εικόνες η γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος σκέφτηκε να προωθήσει ένα από τα προϊόντα της προκαλώντας την οργή των πελατών που μέσω των social media σχολίασαν τη διαφήμιση χαρακτηρίζοντάς τη «ρατσιστική». 


Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν πρώτα από τη μακιγιέρ Naythemua η οποία σχολίασε στο Twitter της: «Τι λέει η Αμερική στους μαύρους ανθρώπους... ότι κρινόμαστε από το χρώμα του δέρματός μας...». Πολλοί έκαναν λόγο για «κραυγαλέο ρατσισμό» από την πλευρά της Dove γράφοντας πως θα μποϊκοτάρουν τη διαφήμιση. 


Υπήρξαν μάλιστα και εκείνοι που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη διαφήμιση γράφοντας: «Νομίζω πως αυτό που ήθελαν να τονίσουν είναι πως το προϊόν είναι για όλα τα δέρματα».

Άλλοι έγραψαν πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διαφήμιση με μία γυναίκα να γράφει: «όποιος κι αν ήταν ο σκοπός, το μήνυμα ήταν λάθος». 

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της Dove με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασαν τη λύπη τους για τον πανικό που προκλήθηκε.


Πάντως και το 2011 η γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος είχε βγάλει στη δημοσιότητα μία ανάλογη διαφήμιση με το πριν και το μετά γυναικών που χρησιμοποιούν αφρόλουτρα της εταιρείας. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs