Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

H συγκινητική ιστορία της μητέρας που έμεινε άστεγη και έχτισε ένα ολόκληρο σπίτι μόνο με τα χέρια της


Όταν ο γάμος της 27χρονης Charlotte Sapwell κατέρρευσε εκείνη δεν έχασε χρόνο προσπαθώντας να ...
αποφύγει ένα σίγουρο διαζύγιο μπροστά στον φόβο για το άγνωστο.

Η νεαρή γυναίκα που δεν είχε δουλειά αλλά ούτε και άλλο τρόπο να συντηρήσει τον εαυτό τηςπήρε τα δύο παιδιά της, δύο αγοράκια 2 και 6 ετών και έφυγε από το σπίτι του συζύγου της μένοντας στην ουσία άστεγη.

Αντί να πάρει την μεγάλη απόφαση να δεσμεύσει τον εαυτό της και το μέλλον της σε ένα τεράστιο δάνειο 400.000 βρετανικών λιρών η Sapwell προτίμησε να καταλάβει έναν μικρό χώρο στο οικόπεδο του παππού της και να χτίσει με τα ίδια της τα χέρια ένα πολύ μικρό, ξύλινο σπιτάκι το οποίο δεν ξεπερνά σε κόστος τις 13.000 λίρες.

Η νεαρή κοπέλα πέρασε 5 ολόκληρους μήνες δουλεύοντας σκληρά, μαζί με τον παππού που στάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας στο πλευρό της, έναν ζεστό αλλά πολύ περιορισμένο χώρο για εκείνη και τους δύο γιους της.

Βίντεο με την απίθανη και συγκινητική ιστορία της Charlotte Sapwell.


Σήμερα η Charlotte εξομολογείται πως «η πρόθεση μου ήταν αυτό το σπίτι να μην είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωρινή λύση αλλά πλέον το αγαπώ τόσο πολύ που δεν θέλω με τίποτα να το αφήσω» και εξηγεί ότι κάλυψε το 99% των εξόδων μόνη της, πουλώντας προσωπικά αντικείμενα που θεωρούσε περιττά, ενώ δέχτηκε μία μικρή βοήθεια και από τον παππού της ο οποίος συμπλήρωσε το ποσό των 13.000 λιρών. Ένα χαμηλό budget που η νεαρή μητέρα δεν ήθελε με τίποτα να ξεπεράσει. Kαι κάπως έτσι, μετά από πολλή κούραση, πείσμα και ταλαιπωρια η Sapwell κατέληξε, από άστεγη και ανύμπορη να πληρώσει ένα στοιχειώδες ενοίκιο, σε μία ανεξάρτητη γυναίκα που είχε πια το δικό της σπίτι.

Ο ενιαίος χώρος του σπιτιού με το σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο της Charlotte.


Μικρό αλλά δικό της. Πάντως η ίδια δεν μοιάζει να πτοείται από το γεγονός ότι πλέον όλη τη ζωή της είναι δομημένη με βάση ένα μικροσκοπικό σπιτάκι 18 μόλις τετραγωνικών μέτρων. «Μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκα από το να ζω σε ένα μεγάλο, άνετο σπίτι με τον άντρα μου και τα παιδιά μας σε ένα μέρος με ελάχιστον χώρο όπου δεν υπάρχει προσωπικό πεδίο και ελευθερία για κανέναν μας. Αλλά το λατρεύω και δεν με πειράζει καθόλου».


Η διαρρύθμιση του σπιτιού είναι εξαιρετικά προσεγμένη ώστε τα πάντα να χωράνε. Υπάρχει ένας ενιαίος χώρος με σαλόνι, κουζίνα και το υπνοδωμάτιο της Charlotte και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για τα δύο αγόρια. Όλα δείχνουν ότι αυτή η οικογένεια δεν σκοπεύει να ψάξει σύντομα για καινούργιο λύση διαμονής.

Ήδη η γενναία και πεισματάρα μαμά αποφάσισε να κάνει μερικές μετατροπές στην ζεστή οικογενειακή οικία, ξοδεύονται κάποια παραπάνω χρήματα σε ένα πιο πολυτελές και ακριβό ξύλινο πάτωμα που θα συγκρατεί τη θέρμανση και θα μονώσει καλύτερα τον χώρο. «Απολαμβάνω όλες τις πτυχές του μίνιμαλ τρόπου ζωής. Νομίζω ότι ποτέ πριν δεν ζούσαμε καλύτερα».


Oι δυο γιοι της Charlotte αράζουν βλέποντας τηλεόραση στον μικρό καναπέ του σαλονιού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs