Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Βουλή: Θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα -Το ΥΠΕΞ απειλεί με 10ετή κάθειρξη


Τροπή θρίλερ αρχίζει να λαμβάνει η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. ...
Το ΥΠΕΞ απειλεί όσους δημοσιεύσουν απόρρητα στοιχεία για την εκποίηση αμυντικού υλικού στο Ριάντ ότι θα κατηγορηθούν για... κατασκοπεία αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο 10ετούς κάθεριξης!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών απείλησε με αφορμή την κατάθεση απορρήτων εγγράφων από τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας! Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ήρθε μετά την κατάθεση εγγράφων από τον βουλευτή της Δημοκρατική Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο για το θέμα της πώλησης οπλισμού στην Σαουδική Αραβία 


Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».


Δεν παρέλαβε τα έγγραφα ο Κακλαμάνης 

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα χθες όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε τα έγγραφα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης αρνήθηκε να τα παραλάβει, τα έβαλε σε φάκελο τον οποίο σφράγισε. Σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ο φάκελος με τα έγγραφα να παραδοθούν στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας ότι οποιαδήποτε διαρροή γίνει δεν θα προέρχεται από τη βουλή. 

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας αναφερόμενος στο θέμα, είπε πως «υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σέβονται όλοι αυτή είναι η άποψή μου. Όταν μιλάμε για απόρρητα έγγραφα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην ίδια τη λειτουργία του κράτους και την άμυνα. Κάποιος καταθέτει κάποια έγγραφα το αν αυτά είναι απόρρητα διαβαθμισμένα ή όχι όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πραγματογνωμοσύνη των συγκεκριμένων εγγράφων Υπήρξε άριστος χειρισμός από την πλευρά του Νικήτα Κακλαμάνη».

Google+ Followers