Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Τραγικός θάνατος 15χρονου: Τον χτύπησε η μπάλα στο στήθος και πέθανε από «διάσειση καρδιάς» Ήταν απολύτως υγιής


Τραγικό θάντο βρήκε στην Βρετανία ένας 15χρονος έφηβος που του άρεσε να παίζει μπάλα με τους φίλους του. Ο έφηβος ήταν...
απολύτως υγιής αλλά πάνω στο παιχνίδι η μπάλα τον χτύπησε στο στήθος, 
προκαλώντας του ένα εξαιρετικά σπάνιο (και σχεδόν πάντα θανατηφόρο) επεισόδιο, γνωστό ως «διάσειση καρδιάς».

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα σε ένα βρετανικό δικαστήριο, όπου παρουσιάστηκε το πόρισμα της νεκροψίας του άτυχου παιδιού, η καρδιά του Keelan MacKnight πριν το τραγικό περιστατικό ήταν απολύτως υγιής.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η μπάλα του ποδοσφαίρου τον χτύπησε στο στήθος ακριβώς το κλάσμα του δευτερολέπτου που η καρδιά του ήταν ευάλωτη, συνέβαλε στο να υποστεί commotio cordis (ένα επεισόδιο γνωστό ως διάσειση καρδιάς) μια θανάσιμη μορφή αρρυθμίας από την οποία δεν συνήλθε ποτέ. Το ιατρικό αυτό φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο σύμφωνα με την Daily Mail και πλήττει κυρίως νεαρούς αθλητές στις ΗΠΑ, όταν δέχονται χτύπημα από ρόπαλο του μπέιζμπολ ή του χόκεϊ.

Όπως κατέθεσαν οι συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου στο δικαστήριο, το αγόρι έδειχνε μια χαρά όταν πήγε στο τέρμα του μικρού γηπέδου στην πόλη Έιλσμπερι, όπου είχαν μαζευτεί για να παίξουν μπάλα. Ωστόσο όταν η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του και τον χτύπησε στο στήθος, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. «Σχεδόν αμέσως πάγωσε και το πρόσωπό του χλώμιασε και μετά μπλάβιασε. Μετά κατέρρευσε στο έδαφος», κατέθεσε ένας από τους φίλους του άτυχου παιδιού.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Οξφόρδη, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για να τον βοηθήσουν. Λίγες ώρες αργότερα ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με την σημερινή κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του νεαρού στο δικαστήριο, «υπάρχει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ένα χρονικό παράθυρο στον καρδιακό κύκλο που η καρδιά είναι ευάλωτη. Μπορεί να σε χτυπήσουν χιλιάδες φορές στο στήθος με μια μπάλα και να μη συμβεί τίποτα. Αν όμως χτυπήσεις εκείνο το νανοδευτερόλεπτο, όλα τελείωσαν».

Google+ Followers