Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Θεωρία συνωμοσίας: Κάτι πάει λάθος με την εικόνα από το Απόλλων 17 [βίντεο]


Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν η διαστημική πτήση που προσεδάφισε τους πρώτους δύο ανθρώπους στη Σελήνη....
Αρχηγός της αποστολής Νηλ Αρμστρονγκ και ο πιλότος Μπαζ Ολντριν.
Ο Αρμστρονγκ πάτησε πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης και περιέγραψε το γεγονός ως «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Ολα αυτά μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ της εποχής, με την ημερομηνία να γράφει 21 Ιουλίου του 1969.

Το γεγονός προκάλεσε τη γέννηση θεωριών συνωμοσίας, με το βήμα στο φεγγάρι να αμφισβητείται και να προκαλεί ποικίλα σχόλια. «Ποτέ δεν συνέβη, έχει κινηματογραφηθεί», «πήγαμε, αλλά το υλικό είναι ψεύτικο», είναι ορισμένα από τα σχόλια.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως κίνητρο της σκηνοθεσίας ήταν η επιθυμία της Αμερικής να δείξει τη δεσπόζουσα θέση της στον διαστημικό αγώνα με τους Σοβιετικούς.

Από το 1969 μέχρι το 1972 υπήρξαν, σύμφωνα με το indy100, έξι επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι, εκτός από τις πολυάριθμες προσγειώσεις ανιχνευτών.

Η αποστολή Apollo 17 ήταν η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Την αποτελούσαν ο ιπτάμενος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, πλοίαρχος Γιουτζίν Σέρναν ως διοικητής της αποστολής και κυβερνήτης της σεληνακάτου, ο ιπτάμενος πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, πλοίαρχος Ρόναλντ Εβανς τζούνιορ ως κυβερνήτης του διαστημοπλοίου και ο γεωλόγος Χάρισον Σμιτ, ο μόνος μη στρατιωτικός του πληρώματος και ο πρώτος επιστήμονας που πέταξε στο διάστημα.Οι συνωμοσιολόγοι στο Youtube ισχυρίζονται πως μια φωτογραφία από την αποστολή του 1972 αποκαλύπτει πως όλη η επιχείρηση ήταν πλαστή.

Ο χρήστης Streepcap1 ισχυρίζεται πως υπάρχει μια αντανάκλαση στο κράνος, που δείχνει τη σκιά ενός μηχανικού σκηνής. Οπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, «μοιάζει ένα άνδρα πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, με μακριά μαλλιά, που φορά ένα είδος γιλέκου».

Οι θεωρίες συνωμοσίας πολλές και το τι είναι αλήθεια και τι όχι παραμένει άγνωστο.

Google+ Followers