Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αυξημένα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου -Πάνω από 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους


Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν...
για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία θα είναι ενισχυμένα σε σχέση με πέρυσι.




Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή από την Τρίτη, αλλά τα μέτρα θα κλιμακωθούν από την Τετάρτη και θα κορυφωθούν την Παρασκευή, με τις εκδηλώσεις και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα μέτρα θα κινηθούν σε τρεις βασικούς άξονες: στη διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Για το τελευταίο σκέλος, μεγάλο βάρος θα πέσει στην Ασφάλεια, η οποία θα είναι συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%. Ηδη έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ προβληματίζεται για το κείμενο των αντιεξουσιαστών με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων. Προβληματισμός υπάρχει όμως και για τις επιθέσεις από ταράτσες, που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων, την Παρασκευή θα υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Σε εγρήγορση θα είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της Αθήνας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη με τους πρυτάνεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την περασμένη Πέμπτη, συμφωνήθηκε να κλείσουν οι πόρτες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κέντρου, όπως κάθε χρόνο και να τα φυλάει η Αστυνομία για να μην χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Το ίδιο θα γίνει και στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν την έναρξη της πορείας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs