Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Αυτός ο μπαρμπέρης ξυρίζει τα... μάτια εδώ και 40 χρόνια - Βάζει την φαλτσέτα μέσα στο μάτι...


Το ξύρισμα είναι κάτι που τείνει να χαθεί στις μέρες μας. Όχι μόνο γιατί οι γενειάδες είναι της μόδας, αλλά ...
και γιατί όσοι δεν έχουν, προτιμούν να μην ξυριστούν τελείως και να αφήσουν τα γένια 1-2 ημερών. 




Φανταστείτε λοιπόν να πηγαίνατε στον μπαρμπέρη και να υπήρχε η επιλογή να σας ξυρίσει στα… μάτια και μάλιστα με φαλτσέτα.

Αν δεν ανατριχιάζετε (εμείς πάντως δεν πολυαντέξαμε), και μάλλον υπάρχουν μερικοί από εσάς εκεί έξω που θα το βρείτε περιπετειώδες ή συναρπαστικό, τότε αν ποτέ βρεθείτε στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Τσενγκντού, τότε μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από το υπαίθριο μπαρμπέρικο του 62χρονου Xiong Gaowu, ο οποίος εδώ και 40 χρόνια ξυρίζει τις εσωτερικές βλεφαρίδες των ματιών με φαλτσέτα. Απ’ ότι λέει ο ίδιος, ποτέ δεν είχε πρόβλημα και ποτέ δεν έγινε κάποιο ατύχημα. Κάτι που δεν θέλουμε ούτε να φανταζόμαστε.


Η διαδικασία κρατά πέντε λεπτά, όπου ο μπαρμπέρης τραβάει προς τα έξω τις κάτω βλεφαρίδες, ώστε να βλέπει τον βολβό του ματιού και «καθαρίζει το εσωτερικό με την φαλτσέτα. Πριν το έχει καθαρίσει με ιώδιο και το έχει πλύνει με σταγόνες για τα μάτια. Πρώτα τελειώνει με το κάτω μέρος και ύστερα περνά στο επάνω.

Σύμφωνα με τον Xiong, αυτή η διαδικασία, βοηθά ώστε οι πελάτες του να βλέπουν πιο καθαρά. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται, αλλά στην Κίνα φαίνεται πως είναι παράδοση. Μάλιστα υπάρχει και μια κινεζική παροιμία που λέει πως αν καθαρίσεις με αυτόν τον τρόπο τα μάτια σου, τότε η ομορφιά της ζωής γίνεται πιο ορατή!

Πάντως αν το τολμήσετε και είστε πάνω από 30 (οι νεότεροι δεν έχουν βρώμικες εσωτερικές βλεφαρίδες!), τότε η τιμή δεν είναι πρόβλημα αφού κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ. Αν αντέχετε λοιπόν, δείτε και το βίντεο. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs