Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Βρετανία: 52χρονος άστεγος έγινε δεκτός στο Κέμπριτζ


Ο Τζεφ Έντουαρντς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στους δρόμους, βγάζοντας τα προς το ζην, πουλώντας...
ένα περιοδικό για άστεγους.




Στα 52 του πια, ο Τζεφ Έντουαρντς εκπλήρωσε το όνειρό του και έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου σπουδάζει αγγλική φιλολογία αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο μαθημάτων για ενήλικους που θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία για να αποκτήσουν προσόντα ή για να συνεχίσουν στο πανεπιστήμιο.

«Δεν σκεφτόμουν να κάνω αίτηση στο Κέμπριτζ. Δεν πίστευα ότι το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα αλλά ο καθηγητής μου με ενθάρρυνε να το κάνω. Είναι το πρώτο πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανος» τόνισε.

Ο Έντουαρντς εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Δεν είχε ούτε ιδιαίτερα προσόντα, ούτε φιλοδοξίες και κατέληξε άστεγος στην πόλη του Κέμπριτζ. Ο ίδιος δήλωσε ότι την εποχή που κοιμόταν στον δρόμο η δουλειά του ως πωλητής του Big Issue, ενός περιοδικού που ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθά τους άστεγους να τα βγάζουν πέρα, του έδωσε «λίγο αυτοσεβασμό».

Ο αριθμός των άστεγων στη Βρετανία ξεπέρασε φέτος τις 300.000, αυξήθηκε δηλαδή κατά 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs