Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ξυλοκόπησαν τον 58χρονο δολοφόνο της Δώρας, στην Ευελπίδων (pics)


Την ώρα της αποχώρησής του από τα δικαστήρια ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, δέχτηκε άγρια επίθεση....




Συγγενείς της 32χρονης και πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν συγκρατώντας τη μητέρα του θύματος που φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» και τον πατέρα, ο οποίος φώναζε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το πρωί.

Νωρίτερα, την ώρα που ο 58χρονος οδηγούνταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί, ο πατέρας της κοπέλας Κώστας Ζέμπερης φώναξε: «Πείτε μου ποιος είναι. Μου σκότωσες το παιδί. Ποιος είναι;». 



Τη σκότωσε για 25 ευρώ

Ο 58χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη χθες και φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των Αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών, ομολόγησε ότι της επιτέθηκε να τη ληστέψει και όταν εκείνη αντιστάθηκε, τη μαχαίρωσε με μανία.

«Την είδα τυχαία και πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και της ζήτησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβoύσαμε και οι δύο. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές. Δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ» είπε με απίστευτο κυνισμό στην ομολογία του.

Όπως είπε, η τσάντα είχε μόνο πέντε ευρώ και πήρε και άλλα 20 από την πώληση του κινητού της.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο συνήγορος της οικογένειας της Δώρας, σημείωσε ότι το DNA δράστη ταυτοποιήθηκε σε χαρτοπετσέτα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. 


Η στιγμή της σύλληψης 

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης παρουσίασε το Star Channel στο οποίο φαίνονται οι αστυνομικοί να ακινητοποιούν το δράστη.

Σύμφωνα με το Star, η σύλληψη έγινε στη Ριζούπολη και μάλιστα σε σημείο κοντινό στο σπίτι της άτυχης Δώρας.


Δίωξη για κακουργήματα 

Ο δράστης αντιμετωπίζει δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίωξη ασκήθηκε χωρίς την μεταγωγή του συλληφθέντα, αλλά με διαβίβαση στον Εισαγγελέα της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του από την Αστυνομία.


Πώς έφτασαν στον δολοφόνο οι αστυνομικοί 

Ο δράστης καταγράφηκε από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο.

Μετά τη δολοφονία, πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και προσπάθησε να πουλήσει το κινητό της τηλέφωνο.

Αυτό ήταν και το στοιχείο που οδήγησε τις έρευνες των αστυνομικών στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια. 

Επίσης, υπήρχαν μαρτυρίες από άτομα που βρίσκονταν την ώρα του εγκλήματος στο Νεκροταφείο. 

Τη φωτογραφία του απο τις κάμερες δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή».


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs