Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Χρηματικό ποσό απέσπασαν από 69χρονη στην Πέλλα αλλά η ίδια τους κατάλαβε


Παιχνίδι χρημάτων είχαν στήσει 3 Βούλγαροι οι οποίοι προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από 69χρονη στην Πέλλα. ...



Οι Βούλγαροι είχαν πάρει τηλέφωνο την γυναίκα και της είπαν ότι η αδελφή της είχε προκαλέσει ατύχημα κι έπρεπε να πληρώσει ένα ποσό για να αθωωθεί. Τελικά η 69χρονη κατάλαβε το παιχνίδι και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία.

Οι αστραπιαίες κινήσεις που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν αποτέλεσμα να συλληφθούν πριν προλάβουν να διαφύγουν στην πατρίδα τους οι τρεις Βούλγαροι απατεώνες που εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη σε περιοχή της Πέλλας και της πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό, για να μην μπλέξει η αδελφή της που τάχα προκάλεσε τροχαίο!

Η 69χρονη γυναίκα κατήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ότι άγνωστος της τηλεφώνησε στο σταθερό της τηλέφωνο, προσποιήθηκε τον αστυνομικό και της είπε ότι η αδελφή της έχει προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανήλικου παιδιού. Ο «μαϊμού» αστυνομικός ζήτησε χρήματα, δήθεν για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες η αδελφή της και η 69χρονη (που άκουγε από το τηλέφωνο μια γυναικεία φωνή να την παρακαλεί να την βοηθήσει) παρέδωσε στους δράστες 5.480 ευρώ!

Η απάτη αποκαλύφθηκε μόλις επικοινώνησε με την αδελφή της και η άμεση καταγγελία σήμανε συναγερμό στις αρχές. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν ότι οι δράστες θα επιχειρούσαν να φύγουν από τη χώρα και ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους του τμήματος Προμαχώνα. Οι τρεις Βούλγαροι, ένας 33χρονος και δυο γυναίκες ηλικίας 48 και 67 χρόνων, εντοπίστηκαν μόλις έφτασαν στα σύνορα με ένα αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν 5.405 ευρώ από τα χρήματα που είχαν πάρει από την ηλικιωμένη! 

Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά που εξετάζεται αν προέρχονται από άλλες απάτες, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που επέβαιναν. Οι τρεις αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για απάτη και έδωσε εντολή να κρατηθούν ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs