Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Αυνaνισμός- Υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε…


Έχει πάψει προ πολλών ετών να αποτελεί θέμα “ταμπού” όπως συνέβαινε παλιότερα.

Χάρη στην ποικιλία...
εκπομπών στην τηλεόραση, αλλά και στην τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου, κάθε ζήτημα που σχετίζεται με το σeξ, έχει αναλυθεί διεξοδικά.
Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι και η σeξουαλική αυτοϊκανοποίηση, ή αλλιώς, ο αυνaνισμός.

Και αν πολλοί από εσάς εξακολουθούν να μην γνωρίζουν όσα θα έπρεπε για τον αυνaνισμό, η επιστήμη είναι εδώ για να σας ενημερώσει σωστά.

Δείτε, λοιπόν, τι έδειξαν διάφορες επιστημονικές έρευνες για τον αυνaνισμό, με στοιχεία που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.


Εγκυμονεί… κινδύνους

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έδειξε ότι σε περιπτώσεις που ο αυνaνισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.


Παίζει ρόλο η συχνότητα

Άλλη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sex Roles έδειξε ότι η συχνότητα του αυνaνισμού, παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του καθενός και της καθεμίας, καθώς αυτή η… πρακτική μπορεί να επηρεάσει την σχέση του με τον/την σύντροφο του αλλά και την εργασία του.


Ναι μεν, αλλά…

Μπορεί το σeξ να είναι το… φάρμακο δια πάσα νόσο, αλλά ο αυνaνισμός δεν έχει τα ίδια σημαντικά οφέλη στην υγεία. Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα αυτό έχει να κάνει με τις ορμόνες και τις φερεμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων και οι οποίες απουσιάζουν στην περίπτωση της αυτοϊκανοποίησης.


Καλύτερο σeξ

Οι απανταχού σeξολόγοι αναφέρουν ότι μέσω του αυνaνισμού, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, μαθαίνουν καλύτερα το σώμα τους και έτσι ξέρουν τι είναι αυτό που τους ευχαριστεί και δεν διστάζουν να το ζητήσουν από το έτερόν τους ήμισυ.


Διώχνει το στρες

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε ότι περισσότεροι άνδρες που καταφεύγουν συχνά στον αυνaνισμό, το κάνουν ως μέσο μείωσης του στρες της καθημερινότητας.

Google+ Followers