Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Φούσκα ή όχι το Bitcoin σπάει κάθε ρεκόρ- Ξεπέρασε τα 7.200 δολάρια


Είναι το bitcoin ένα νόμιμο περιουσιακό στοιχείο, ή μία σούπερ-φούσκα που κάποια στιγμή θα σκάσει;...



Το ερώτημα αυτό θέτει το πρακτορείο Bloomberg την ώρα που οι τιμές για το ψηφιακό νόμισμα κάνουν ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου και οι αναλυτές της αγοράς παίρνουν όλο και πιο σαφείς θέσεις υπέρ ή κατά.

Είτε είναι κάποιος υποστηρικτής είτε όχι αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το ιλιγγιώδες ράλι του Bitcoin. Το πιο διαδεδομένο ψηφιακό νόμισμα πέρασε το χρηματικό έπαθλο των 7.000 δολαρίων την Πέμπτη καταγράφοντας αύξηση κατά 650% εντός του 2017.

Η τελευταία ανοδική ώθηση στο Bitcoin δόθηκε αυτή την εβδομάδα από την απόφαση του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων CME - της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος να ανακοινώσει τα σχέδιά του για έναρξη διαπραγμάτευσης futures Bitcoin. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2017 και υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Παρά τους κυβερνητικούς περιορισμούς που τίθενται σε κάποιες χώρες και τον σκεπτικισμό της αγοράς το ψηφιακό νόμισμα διαγράφει μια εντυπωσιακή ανοδική πορεία. Το Bitcoin πραγματοποιούσε συναλλαγές στα 7,207 δολάρια στις 3 μ.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή.

Για κάποιες προσωπικότητες της Wall Street, όπως ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan Chase, το bitcoin είναι απάτη και όσοι έχουν επενδύσει σε αυτό θα το μετανιώσουν. Κάποιοι άλλοι όμως, μεταξύ των οποίων και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ θεωρούν ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να είναι το μέλλον.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs