Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με αυτοκίνητα


Ανυποψίαστους πολίτες εξαπατούσε 49χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν ως αγοραστής αυτοκινήτων και έστελνε...
με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πλαστά τραπεζικά παραστατικά μεταφοράς χρημάτων.




Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν τρεις τέτοιες περιπτώσεις απάτης και προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη σύλληψη του 49χρονου.

Ειδικότερα, 39χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία πώλησης αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου του, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 49χρονο, ο οποίος αφού πληροφορήθηκε τις τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος ζήτησε να το αγοράσει για λογαριασμό του γιου του.

Ο 49χρονος, ως υποψήφιος αγοραστής απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον 39χρονο πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων (7.300 ευρώ) μέσω τραπεζικής ιστοσελίδας και φωτογραφία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία του φερόμενου γιου του. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες καθορίστηκε συνάντηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής κατά την οποία συνελήφθη ο 49χρονος άντρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, με τον ίδιο τρόπο δράσης απέσπασε αυτοκίνητο από 30χρονο, το οποίο χωρίς να μεταβιβάσει στο όνομά του, μεταπούλησε σε 24χρονο νεαρό έναντι 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτες και πλαστογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs