Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Σε ξενοδοχεία οι πληγέντες από την κακοκαιρία στην Αττική


Περίπου στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό...
, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την φονική κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττικής.




Στη σύσκεψη συμμετείχαν συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος, Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Παράλληλα, έχει δοθεί η εντολή στην Πολιτική Προστασία να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών και πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αποκατασταθούν τα προβλήματα και οι καταστροφές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs