Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Έβγαλαν τεράστια σκουλήκια από το σώμα του βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε


H δραματική απόδρασή του, υπό βροχή πυροβολισμών, έκανε τον στρατιώτη από τη Β. Κορέα γνωστό σε όλο τον κόσμο. ...




Τα παρασιτικά σκουλήκια και η χρόνια ηπατική λοίμωξη που εντοπίστηκαν στον στρατιώτη της Βόρειας Κορέας παρέχουν ενδείξεις για τις συνθήκες υγείας μέσα στο κράτος, ανέφεραν ειδικοί.

Πέντε σφαίρες πέτυχαν τον στρατιώτη, στις 13 Νοεμβρίου, την ώρα που περνούσε στη νοτιοκορεατική πλευρά των συνόρων μέσω της ισχυρά οχυρωμένης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, σύμφωνα με το βίντεο ασφαλείας που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. 

Βορειοκορεάτες στρατιώτες τού έριξαν περίπου 40 φορές, χτυπώντας τον με σφαίρες από δύο πιστόλια και ένα AK-47, παραβιάζοντας τη συμφωνία σύμπραξης μεταξύ των δύο χωρών μετά τον Κορεατικό πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με το CNN, ο στρατιώτης είχε χάσει πολύ αίμα και χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση, αλλά και πολύωρη επέμβαση στο χειρουργείο για να αναταχθεί η υγεία του. Στο μεταξύ, όμως, οι γιατροί έμειναν σοκαρισμένοι με αυτά που βρήκαν μέσα στο σώμα του. 

Ορισμένα από τα σκουλήκια που του αφαιρέθηκαν ήταν μέχρι και 27 εκατοστά, σύμφωνα με τους γιατρούς της Νότιας Κορέας, ενώ ένα είδος σκουληκιού που ήταν πάνω του βρίσκεται συνήθως σε σκύλους. 

«Στα 20 χρόνια μου ως χειρουργός, έχω δει κάτι τέτοιο μόνο σε ιατρικό βιβλίο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Lee Cook-Jong, που χειρούργησε τον άνδρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs