Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Δότες και Λήπτες Μυελού των Οστών: Έδωσαν και πήραν ζωή και τώρα συναντώνται για πρωτη φορά!


Μια πραγματική «Γέφυρα Ζωής» στήνεται την Δευτέρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς θα συναντηθούν για ...
πρώτη φορά στην ζωή τους, Έλληνες άνθρωποι που έδωσαν εθελοντικά μυελό των οστών (δότες), με τους συνανθρώπους τους που τον έλαβαν και σώθηκαν (λήπτες), συνθέτοντας μια μοναδική, ανθρώπινη, στιγμή!
Πρόκειται για μια εκδήλωση - με το όνομα «Γέφυρα Ζωής» - που διοργανώνουν η ΦΛΟΓΑ, ο Συλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο και το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε Ζωή (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) όπου εορτάζεται η συνεργασία τους και τιμουνται οι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η εκδήλωση -που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος- θα γίνει την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. (πέρας προσέλευσης 6.30)

στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»-Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους λήπτες, που κέρδισαν τη ζωή τους όσο και για τους δότες, που βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο ή ένα παιδί που ζει μόνο και μόνο γιατί αυτοί έδωσαν μόσχευμα.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί την τελευταία ελπίδα και την τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στην Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να «Χαρίσουν Ζωή».

Η Φλόγα, που ειναι ο Σύλλογος των εθελοντών γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο, στηρίζει με θέρμη την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού και μάλιστα χρηματοδοτεί την τυποποίηση δοτών του ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, το βασικό πυλώνα ένταξης νέων Ελλήνων εθελοντών δοτών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών.


58 ευκαιρίες για ζωή

Το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, με την υποστήριξη της Φλόγας έχει ήδη προσφέρει ευκαιρία για ζωή σε 58 συνανθρώπους μας στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία.

Χρώμα και αρμονία στη βραδιά θα προσθέσουν ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Περρής χρόνια εθελοντής και πολύτιμος φίλος της Φλόγας, με το Στάθη Σούλη στο πιάνο, καθώς και η χορωδία των Σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού).

Google+ Followers