Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην πλατεία Αριστοτέλους


Έληξε αργά το βράδυ η καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν πρόσφυγες στην οδό Μοναστηρίου, κοντά στο...
σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ως αντίδραση στο «μπλόκο» που τους έστησε η Αστυνομία, όταν εκείνοι θέλησαν να κινηθούν προς τα βόρεια σύνορα.
Κατόπιν διαπραγματεύσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι περίπου 70 με 80 πρόσφυγες αποχώρησαν από το οδόστρωμα, με συνέπεια να δοθεί στην κυκλοφορία ο συγκεκριμένος κεντρικός δρόμος της πόλης που παρέμενε κλειστός για πάνω από δύο ώρες και στα δύο ρεύματά του.

Ορισμένοι εξ αυτών μετακινήθηκαν προς το πεζοδρόμιο, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα και να αποφασίσουν σήμερα το πρωί τις επόμενες κινήσεις τους. Στη συνέχεια κάποιοι από τους πρόσφυγες επέστρεψαν στιςδομές που τους φιλοξενούσαν, ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν προς στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου βρίσκονται και σήμερα το πρωί. Οι πρόσφυγες έχουν στήσει τις σκηνές τους μπροστά στις εισόδους πολυκατοικιών και σε σημεία όπου βγάζουν τραπεζάκια καταστηματάρχες οι οποίοι χθες διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση.

Χθες βράδυ, οι πρόσφυγες ήθελαν να πάνε στο σταθμό των ΚΤΕΛ προκειμένου να μπουν σε λεωφορεία και να μετακινηθούν προς τα βόρεια σύνορα.

Νωρίτερα, πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους από τη Συρία και το Ιράκ, μεταξύ αυτών και γυναικόπαιδα, ξεκίνησαν πεζή πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους και κινούμενοι δυτικά -μέσω της Νέας Εγνατίας- έφτασαν στην οδό Μοναστηρίου, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο, ενώ αστυνομικές κλούβες τοποθετήθηκαν κάθετα στο οδόστρωμα.

Οι ίδιοι -ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα- θέλησαν να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουν στη Γερμανία όπου ζουν συγγενείς τους.

Google+ Followers