Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Το πρώτο στίγμα αγάπης


Είναι από αυτές τις στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στο πέρας του χρόνου. Από αυτές τις εμπειρίες που...
χαράσσονται βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο και δεν βγαίνουν όσο και να πασχίζουμε να τις αποβάλλουμε…




Οι πρώτες ματιές. Η αμηχανία της στιγμής εκείνης. Τα πρώτα χάδια και τα πρώτα φιλιά. Ο αυθορμητισμός! Η ζεστή αγκαλιά και το χάσιμο που νιώθουμε μέσα σε αυτήν!

Άλλοι νομίζουν ότι τα διαγράφουν, άλλοι τα αναπολούν και άλλοι βαδίζουν τη ζωή τους προχωράνε τις ζωές τους αλλά έχουν επίγνωση της στιγμής αυτής. Σε όλες αυτές τις παραμέτρους η συνιστώσα είναι κοινή. Ο έρωτας και το πάθος αυτής της στιγμής!

Προχωράς συνεχίζεις τη ζωή σου με άλλο σύντροφο όμως κάτι από τα παλιά σε κολλάει εκεί… Γιατί είναι αναμνήσεις… Οι πρώτες έντονες αναμνήσεις της ζωής σου! Καταγεγραμμένες από το νου στο υποσυνείδητο. Και να θες να τις ξεγελάσεις δεν μπορείς.. Ίσως να επικεντρωθείς στη τωρινή κατάσταση στο Τώρα γενικότερα αλλά το υποσυνείδητο όσο και να θέλουμε είναι αναπόφευκτο να το ξεγελάσουμε… Γιατί θυμόμαστε…. Ίσως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να το αποδεχτούμε.

Όμως η αγάπη δεν έχει μόνο όψεις τρυφερές. Ελλοχεύει και στιγμές ζήλιας, μίσους και κάποιες φορές και μνησικακίας . Ιδίως όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια. Αυτά κοστίζουν ακριβά στη σχέση. Και επέρχεται δραματικά ο πόνος. Και μετά ο χωρισμός. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Όμως καλό είναι για μας να εστιάζουμε στα θετικά της αγάπης και της σχέσης . Καλό θα είναι να παραμερίζουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές ή εντάσεις και προβληματισμούς και να μην τις αφήνουμε να εισχωρούν στις σχέσεις μας γιατί αυτές χαλάνε τη μαγεία και την ηρεμία στο ζευγάρι.

Γιατί το οτιδήποτε προκύπτει από τη σχέση συμβαίνει για κάποιο λόγο. Για να μας διδάξει κάτι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.. Απλά το αποδέχεσαι, φιλτράρεις τα όμορφα και τα θετικά και εστιάζεις σε αυτά και συνεχίζεις τη ζωή σου… Ευτυχώς η δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το παρελθόν υπάρχει εκεί που υπάρχει. Εσύ γιατί να το προκαλείς; Γιατί να φέρνεις πόνο στη ζωή σου; Ότι έχει γίνει έγινε. Η ανάμνηση είναι ανάμνηση. Αλλά η ζωή προχωράει. Αλίμονο αν σταμάταγε σε μια στιγμή. Εδώ κολλάει η λέξη εξέλιξη. Εξελίσσομαι σημαίνει προχωράω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Την επόμενη σχέση. Αν βέβαια θεωρήσουμε ότι κάτι δεν πήγε όπως το περιμέναμε στο προηγούμενο στάδιο. Βέβαια υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα.. Να γνωρίσεις κάποιον η κάποια που να τον/την αγαπήσεις κεραυνοβόλα και να ζήσεις με αυτόν/αυτήν το υπόλοιπο της ζωής σου! Που να σου αλλάξει όλο σου το είναι. Αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις . Αλλά υπάρχουν!

Οποιαδήποτε και αν είναι η περίπτωση η δική σας καλή ή κακή, εύχομαι να εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας. Σε αυτούς που είναι ελεύθεροι να βρείτε αυτό που αναζητάτε! Και να δικαιωθούν οι κόποι σας και η προσπάθειά σας! Και σε αυτούς που έχουν βρει το άλλο τους μισό να ζουν να αγαπιούνται κάθε μέρα όλο και περισσότερο με όλο τους το είναι και να μην περνά μέρα που να το αποδεικνύουν αυτό στη σχέση τους. Μία ζωή την ζούμε, ας είναι ερωτεύσιμη, δημιουργική, με αισιοδοξία, χαμόγελο και γεμάτη πάθος!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs