Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Δήμαρχος Μάνδρας: Δεν μπορούμε να θάψουμε ούτε τους νεκρούς


Η Δήμαρχος Μάνδρας, κα. Ιωάννα Κριεκούκη, προχώρησε σε μια δραματική έκκληση να γίνουν...
έστω και τώρα οι απαραίτητες διανοίξεις ρεμάτων στην περιοχή. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, οι τοίχοι οικημάτων είναι μισογκρεμισμένοι, είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας. Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου.


Την μακάβρια αυτή διαπίστωση επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το κοιμητήριο της περιοχής όπου φερτά υλικά έχουν κατακλύσει το χώρο ενώ πολλά μνήματα έχουν καταστραφεί από τη δύναμη του νερού.
Η κα. Κριεκούκη «Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί... Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε ακόμα.


Στον δήμο όπως είπε εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με το ρεύμα, και το νερό, αφού «το δίκτυο ύδρευσης έχει πολλά προβλήματα και με μεγάλον αγώνα προσπαθούμε να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα».

«Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις ζημιές και μέχρι χθες είχαμε καταγράψει περίπου 300. Η Περιφέρεια καταγράφει τα καταστήματα, εμείς καταγράφουμε και τα αυτοκίνητα γιατί δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στη Μάνδρα που δεν έχει ζημιά».


Επίσης τόνισε πως «τα ρέματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και μοναδική της περιφέρειας, εμείς δεν έχουμε ούτε πολεοδομία, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με άδειες, ούτε με καταγγελίες».

Είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, είπε σχετικά.

Οσον αφορά την επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή σχολίασε πως «δεν τον είδα τον πρωθυπουργό, γιατί δεν μπήκε στην πόλη, αλλά του λέω να αλλάξει αμέσως το πλαίσιο ώστε να γίνονται τα αντιπλημμυρικά με συνοπτικές διαδικασίες πρέπει μεγάλες εταιρίες να τα αναλαμβάνουν και να γίνονται άμεσα».

Google+ Followers