Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Σπείρα εκβιαστών στη Λάρισα: Εκβίαζαν ιδιοκτήτες τεχνικής εταιρείας


Στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων εκβίασης τεσσάρων ατόμων που ως επί το πλείστον δρούσε στην περιοχή ...
της Αγιάς Λάρισας προχώρησε η αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος πέντε ατόμων ηλικίας από 45 έως 52 ετών με την κατηγορία της εκβίασης, αφορά υποθέσεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Αγιάς.

Θύματά τους, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δημοσίων έργων, οι οποίοι τηλεφωνικώς δέχονταν απειλές για τη ζωή τους ή και για την περιουσία τους, ότι δηλαδή θα τους κατέστρεφαν μηχανήματα ή άλλα εργαλεία, εάν δεν τους έδιναν συγκεκριμένα ποσά, τα οποία υποτίθεται πως προέρχονταν ως υποχρεώσεις από παρελθούσες συνεργασίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, «από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 18-05-2017 έως 30-08-2017, δύο από τους δράστες, ηλικίας 45 και 50 ετών, απαίτησαν τηλεφωνικά από δύο άντρες, ηλικίας 30 και 60 ετών, υπό την απειλή χρήσης σωματικής βίας και πρόκλησης βλάβης περιουσίας, την καταβολή στον 52χρονο συνεργό τους (ηθικό αυτουργό) αρχικά του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ και στη συνέχεια των 20.000 ευρώ, ως οφειλή για προγενέστερη επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους. Υπό τον φόβο των συνεχιζόμενων εκβιασμών, ο 60χρονος εξαναγκάστηκε την 9-06-2017 να καταβάλει στον 52χρονο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 4-07-2017 έως 13-07-2017, τέσσερις από τους προαναφερόμενους δράστες απαίτησαν τηλεφωνικά από 47χρονο , με τη χρήση ίδιων απειλών, να καταβάλει σε 67χρονο το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ, ως οφειλή για προηγούμενη εμπορική συναλλαγή μεταξύ τους. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 67χρονο και αρχικά απαίτησαν από αυτόν την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μεσολαβήσουν για να του καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν να τους καταβάλει χρήματα, θεωρώντας ότι έλαβε το ποσό από τον 47χρονο.

Χθες το πρωί στη Λάρισα εντοπίστηκαν τρεις από τους δράστες, ηλικίας 45, 50 και 52 ετών, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα».

Google+ Followers